6 Grunner til at jeg ikke husker et nettsted

Hva gjør at vi ikke husker nettsteder?

Jeg har nå satt opp en liste i vilkårlig rekkefølge over punkter som får meg til å glemme et nettsted, og dermed aldri besøke det igjen.

Vi vet alle viktigheten av at et nettsted blir besøkt, og det kan være veldig enkle punkter å rette opp for å få folk til å huske akkurat ditt nettsted.

1. Et vanskelig domenenavn
Dette er ikke så lett å gjøre noe med hvis du allerede er godt igang med nettstedet, og det er slettes ikke det viktigste punktet i listen. Skal du starte et nytt nettsted, ha det i tankene og for all del unngå mange ord med bindestreker.

2. Et utseende som jager folk
Det trenger ikke å være et direkte kjedelig utseende, men det kan være at du bruker samme mal som tusenvis av andre bruker. Lag noe som er ditt eget, noe som folk husker. Sjekk hjemmesiden til Petter Stordalen, www.homeinvest.no , det er noe du husker.

3. En dårlig tittel
Når du lager et nettsted, gjør det helt klart i tittelen hva det dreier seg om. Jeg har valgt nettgrunder enkelt og greit fordi dette handler om hvordan etablere seg på nett, om det er med eller uten fortjeneste.

4. Forferdelig innhold
Innholdet på et nettsted må være bra. Det er ikke nok å registrere et domene og fylle opp med reklame. Det er innholdet som teller og dette må være av en viss kvalitet.

5. Vanskelig navigering
Kommer jeg til et nettsted der jeg må gi opp å finne det jeg leter etter så kan du være sikker på at jeg ikke kommer tilbake.

6. Gammelt innhold
Jeg er nok av den utålmodige typen, men oppsøker jeg samme nettsted flere ganger på rad uten å finne noe nytt stoff så kommer jeg ikke igjen. Jeg kaster ikke bort min tid på å oppsøke nettsteder og finne samme innholdet gang på gang. Da blir det som når jeg leser avis, etter siste side går den i søpla og blir glemt. Dette er hovedgrunnen til at jeg vil anbefale alle en blogg fremfor hjemmeside, da forsiden på en blogg forandrer seg ved hver oppdatering.

Et lite eksempel til slutt. Se for deg at du gir ut en avis. Hvem tror du ville være dine beste kunder? De som kjøper hver dag og trofast leser din avis, eller de som kjøper sporadisk når det passer? Jeg ville definitivt hatt de trofaste leserne, og dette er noe vi bloggere må tenke på hele tiden mens vi jobber med vår blogg.

Tenk gjennom disse punktene når du lager eller jobber med ditt nettsted. Tenk over hvordan du selv oppfører deg som leser på nettet, det finnes nok mange andre med samme vaner. Tenk over hvorfor du glemmer noen nettsteder, mens andre sitter klistret i minnet.

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • Celina

  Virkelig gode tips du deler her! Et lett og kort domenenavn skulle man tro er en selvfølge, men jeg har kommet over tilfeller der alt har klaffet bortsett fra et uendelig langt og kjedelig navn. Hva er det folk har tenkt på her? DET jager bort hvem som helst, for ikke å nevne at det blir uhyre vanskelig å finne igjen nettsiden.

  Husk for all del optimalisering! Jeg har hvertfall ikke tålmodighet til å vente på sider som tar 30s å laste. Btw, hva er det du bruker til å sette opp farten på denne siden? Det funker bra i hvertfall.

  Siden din er lett å navigere, men jeg synes forsiden har et forbedringspotensiale. Det blir litt vanskelig å få oversikt når de ikke ligger i «grids». Jeg skulle gjerne sett én kolonne for innleggene fremfor to, og kanskje utvide hele plassen ved å fjerne «Tjene penger»-kolonnen. På den måten slipper innleggene dine å slåss om oppmerksomheten.

 • Takk for tilbakemelding Celina 🙂

  Jeg bruker ikke noe spesielt for å få raskere lasting av siden.

  Sikkert forbedringspotensiale for fremsiden ja, men jeg liker et «magazine style layout»
  Skal alle innlegg ligge i en kolonne så blir det liksom litt for mye blogg for meg. Det fungerer ihvertfall ikke med dette themet her…

  • Celina

   Jøss, da har du vært flink med valg av hosting! Jeg pøser på med alt mulig caching, minify og CDN og skulle ønske sidene mine var hakket raskere.

   Skjønner at du liker magazine layout. Det gjorde jeg også inntil jeg fant ut at det blir vel rotete. Hehe.

 • Kevin

  Det positive med siden din først: Godt valg av domenenavn, magazine layout er også noe jeg liker selv. Innholdet ditt er også relevant og bra.

  negativt: Featured sakene dine som rullerer på forsiden blir ikke alltid like lett å lese. Ville kanskje, om mulig, ha strukket dette vinduet bredere, og droppet reklamen til høyre for denne? Vet ikke om dette er mulig å gjøre på denne wordpress templaten. Med det blir veldig mye på liten plass med både intro til teksten, bildet i bakgrunnen og listen over fem featured saker, alle på veldig lite område.

 • @Kevin
  Slideren på forsiden kan ikke justeres noe i dette WordPres temaet, så det må nok bare være som det er.

  Om du klikker på en av featured sakene så stopper slideren opp og da får du jo tid til å vurdere om du vil klikke deg inn på artikkelen eller ikke 😉

 • pleb

  Det verste jeg vet er i hvert fall nettsteder som er gode og nyttige, men som har helt håpløse navn i forhold til de de driver med. Forklarende navn må jeg si at jeg er veldig glad i 🙂

 • Å ha et navn og url som reflekterer hva nettsiden handler om er meget viktig spør du meg 😉

 • dette synes jeg var bra tips 🙂 mye man ikke tenker på når man blogger selv, og alltid mye man kan lære!

 • Trond

  Var litt fiffig den siden til Stordalen.
  Skulle ordna noe slikt selv, om man bare var ekspert på programmering. Noe tunglasta var den riktignok.

  Ellers er det vel slutt på at sider bruker Bokmerk side-funksjonen?

 • stinemoor

  Takk for gode tips! Veldig sant det du sier her…

  En ting til som er viktig er skrivefeil..Selv eer jeg veeldig flink til å skrive feil (noe som kommer godt frem i kommentaren her;P) Men har ENDELIG fått meg til å skrive innleggene i word først. Ser stor forskjell på mine nyeste innlegg og eldre innlegg. Helt klart øker dette kvaliteten. Noe som også avgjør om folk orker å lese inneholdet i bloggen eller ikke. Just sayin!

  Må forresten si at jeg digger petter stordalen sin nett side, utrolig tøff!;)

 • fornuften22

  Her er det mye gammelt innhold.
  Det er en av grunnene til at jeg titter her.
  Det betyr at en slik blogg som her kan bli stående lenge og vare lenge slik den er nå.
  Jeg husker denne bloggen og dette nettstedet fordi det er mye gammelt stoff her.
  Altså på en måte et stabilt nettsted uten alt for mye tull.