Google PageRank oppdatering nr 2 i 2011

I dag kom Google med en etterlengtet PageRank oppdatering.

Mange webmastere er kanskje ikke så opptatt av PageRank på sine nettsider, men allikevel følger de med og sjekker når Google har hatt en oppdatering 😉 Personlig så gikk det bra for flere av mine nettsider og aller best her på bloggen hvor PageRank steg fra 0 til 4, dette er jeg selvsagt meget fornøyd med.

Dette tolker jeg dit hen att jeg må ha gjort en del riktige ting siden denne bloggen ble startet i fjor, da snakker jeg om relevante innlenker og att innholdet på bloggen har vært nyttig for mine lesere.

Hva er Google PageRank?

Sikkert mange som ikke vet det eller har brydd seg om det tidligere men Google har et sinnrikt system der de måler verdien av et nettsted som er kalt algoritme. Den rangerer nettsider fra 0-10 der 10 er den høyeste verdien et nettsted kan ha, feks så har en av norges best besøkte nettsider VG en PR på 7 sammenlignet med Facebook som nå har 10. Med andre ord er det svært vanskelig for en vanlig «blogger» å få en høy PR.

Det finnes mange måter å sjekke PageRank på og jeg bruker ett eller flere tillegg i nettleseren min Google Chrome for å sjekke det. Du kan også følge denne linken her så kan du sjekke din PageRank nå, og hva ble resultatet sa du? 🙂

 

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • Ole

  Gøy! sjekka nå og jeg hadde jommen i meg gått opp jeg også! Både på hovedsiden og på mange andre sider!

  Vet du om et program som crawler alle sidene på et domene også? For å sjekke PR?

 • Ble faktisk en toer, det hadde jeg faktisk ikke trodd for en amatør som meg 🙂

  Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, sist om kunnskapsformidling og sjikane

 • PS Når får du CommentLuv instalert på bloggen?

  • Hmm, har da vært installert lenge den? Mulig det er noe som ikke stemmer helt etter siste oppdatering av WordPress…

 • Ser den CommentLuv-saken må aktiveres hver gang den oppdateres, og det har vært relativt ofte i det siste. Og da glemmer jeg å sjekke om den er aktivert. Men det ble gjort idag iallfall.

  • Ja, fant ut det selv nå….Tidligere har det vært bare tut og kjør etter oppdateringer 🙂 Var jo en hel del innstillinger også på den plugin 🙂

 • Magnusson Beta

  Flott Nettgrunder,

  PR4 er ikke noe å kimse av…

  Selv gikk jeg opp i fra PR2 til PR3 på bloggen, men forumet gikk opp i fra PR0 til PR3. Er godt fornøyd med det;)

 • Er det mulig å forstå pagerank, og finnes det virkelig noen logikk?

  Ser websider med dårlig Alexa-ranking som har høy Google rank, og omvendt.

  Er det noe man selv kan gjøre, bortsett fra SEO og arbeide med å få økt trafikk?

  • Det er vel i bunn og grunn bare Google som forstår sin PageRank 🙂

   Akkurat dette med Alexea ranking skal du ikke legge mye vekt på da det er ganske så unøyaktig og ikke gir noe korrekt bilde av en nettsides autoritet.

   Bortsett var vanlige ting som å skrive gode artikler og markedsføre de her og der så kan det å få flere innlinker være positivt med tanke på PageRank.

   Har du feks lagt inn siden din i utenlandske kataloger?

 • Marie

  Har gått opp litt 🙂 Spennende det der