Har innført Disqus på bloggen

Satte inn kommentarsystemet Disqus på bloggen for noen uker siden, husker jeg vurderte det for ett par år siden også, men da synes jeg ikke det fungerte bra nok.

Etter å ha brukt Disqus en del nå de siste månedene på andre nettsider når jeg la igjen kommentarer, tenkte jeg att dette burde jeg vel snart vurdere å innføre på noen egne nettsider også.  Og som sagt så gjort, la det inn her på Nettgrunder og på en reiseside som jeg driver.

Men jeg gjorde selvsagt litt undersøkelser før jeg bestemte meg, en ting som var viktig for meg er att kommentarer blir synkronisert i databasen til WordPress som denne siden er drevet av. Og det gjør det, viktig om du senere ønsker å fjerne Disqus og da har du likevel alle kommentarer inntakt.  I tillegg blir gamle kommentarer integrert i Disqus når du installerer Disqus på din blogg.

En annen positiv ting er att Disqus nå også har norsk språkdrakt og ikke minst att kommentarer blir indeksert i Google. Du får også notifikasjoner fra andre diskusjoner du er involvert i på andre nettsider. Innlogging fra de sosiale media er på plass dvs, Facebook, Twitter og Google i tillegg kan du selvsagt opprettet en egen bruker på Disqus eller man kan også kommentere anonymt for den som ønsker det.

Når du har installert Disqus på bloggen din er du også moderator og kan redigere og slette kommentarer som er ufine eller ikke passer inn. Mange store nettsider bruker i dag Disqus, kan nevne norske eksempler som DinSide.no, Aftenposten og Dagbladet.

Jeg har tidligere testet ut Livefyre her på bloggen, det fungerte forsåvidt bra, men etter en stund følte jeg att jeg ikke hadde god nok kontroll på nye kommentarer så jeg sluttet med de.

Er ihvertfall veldig fornøyd nå med Disqus og synes det virker veldig smooth og bruke. Hva med deg selv, bruker du selv dette systemet på egen nettside eller når du kommenterer på andre nettsider? Legg gjerne igjen dine erfaringer under her 🙂

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • «en ting som var viktig for meg var att kommentarer» hva?

  • Forstår ikke helt hva du mener?

  • Ser ut som du mangler noe siden sist setning er slik : Men jeg gjorde selvsagt litt undersøkelser før jeg bestemte meg, en ting som var viktig for meg er att kommentarer

  • Ah, da tror jeg forstår hva du mener 🙂 Du har bare lest innledningen på artikkelen, se hva som står i den boksen rett under. Om du trykker på en av knappene der får du tilgang på alt.

  • fornuften22

   Disqus fungerer meget bra fordi mange nettsteder og blogger i hele verden buker det opplegget.

   Best er etter min mening at du kan ha full profil slik at alle kan se alt du skriver flere måneder bakover.

   Jeg mener at Disqus passer for seriøse bloggere og for åpenhet og for seriøs presse i hele verden.

   Jeg regner ikke med å få noe svar her, men jeg prøver.

  • Jeg liker fortsatt Disqus og bruker det mye rundt om. Men du selv velger å være anonym på Disqus, hvorfor det?

  • fornuften22

   Det er veldig mange grunner til det.
   Jeg hadde ikke ventet et svar.
   Du fortjener et grundig og omfattende svar på ditt spørsmål, og det vil jeg forsøke å gi deg, men jeg rekker det ikke akkurat nå.
   Velig kort begrunnet på sparket.:
   Jeg vil markere respekt for Europarådet og Menneskerettighetene og Personvernkommisjonen her i landet.
   Og jeg vil markere solidaritet med alle som virkelig trenger å ytre seg anonymt nå og ennå.
   Menge familiefolk trenger å ytre seg anonymt av hensyn til barna.
   Så har jeg en del meninger om atomenergi og ulver og lignende saker der mange mennesker reagerer med ekstrem opphisselse og hat og raseri.
   Og mange mennesker har samme navn som jeg har også der jeg bor og i nabokommuner og her i landet.
   Hvorfor skal jeg utsette andre med samme navn for fare når jeg kan skrive anonymt?
   Til og med som anonym ble jeg utsatt for voldsom hets og hat.
   Den hetsen og det hatet kan ramme andre med samme navn eller nesten samme navn.
   Det er utrolig mange som ringer til meg eller sender brev til meg fordi mange har samme navn.
   Ikke en gang folk som sender ut regninger eller kom til mitt selskap eller min bursdag brev gidder å sjekke skikkelig.
   Da regner jeg ikke med at rasende sinte folk i psykisk ubalanse vil sjekke når de styres av raseri og hat eller er i narkotisk rus.
   Det var litt på sparket.

  • fornuften22

   Jeg husker denne bloggen og dette nettstedet fordi det er mye gammelt stoff her.
   Nettstedet og bloggen gir inntrykk av varighet og stabilitet og seriøsitet.
   Jeg skal se mer på det hele når jeg rekker.
   For meg ar det absolutt av interesse at det står for tre år siden her på en kommentar.

   Varighet og stabilitet og seriøsitet er ikke dumt.

 • varemerke info

  Syv av ti små og mellomstore bedrifter i Norge registrerer hverken varemerke eller design, viser en undersøkelse. I verste fall kan de miste inntektsgrunnlaget hvis ikke de sikrer seg mot at andre stjeler merkenavn, logo og design. Du trenger ikke gull og gods for å være rik. Et varemerke kan være verdt en formue.