Vanlige taktikker for markedsføring på internett

Reklame i nasjonale aviser kan koste over 100 000 kroner for en dags utgave. Dette er priser som er mye mer enn hva en liten norsk firma kan drømme om. Nå er tiden inne for alle norske foretak å starte med markedsføring på internett. I denne artikkelen skal vi se på de tre mest populære strategier. Markedsføring på internett er lik all vanlig markedsføring. Man må lage en plan og følge denne. Ingenting kommer automatisk, men med nettet er det mulig å måle resultater i en grad som aldri før har vært tilgjengelig.

Kjøpt annonsering

Som i normal markedsføring er det også her mulig å kjøpe annonseplass på forskjellige nettsider og søkemotorer. Dette er en økonomisk taktikk som gir hurtige resultater som kan spores. Prisen for reklame kommer ann på hvor mange andre som vil ha samme reklameplass som ditt foretak. Dette bestemmes med en auksjon. En betalt plassering i søkemotorene baserer seg på pris per klikk og ikke visninger. Dette er en viktig metode for foretak som ønsker å få umiddelbare resultater som gir god styring på budsjettet.

Foto: Wikimedia Commons

Søkemotoroptimalisering

Hvilke nettsteder som havner på topp i søkeresultatene er en komplisert affære. Et viktig element med å være synlig på webben handler om tiltak for å få høye plasseringer i søkemotorene.  Det viktigste med synlighet i søkemotorene er hvor mange andre nettside som linker inn til din virksomhet og hvor gjeldende innholdet på nettsiden er. En klar nettstruktur med tydelige overskrifter og ordnet kilde er også hjelpsomt. Dette er en strategi som gir langsiktige resultater for web siden til firmaet ditt.

Twitter og Facebook

I Norge er over 2(!)2 millioner medlemmer på facebook. Alle firmaer bør være tilstede der kundene er og nye sosiale medier er intet unntak for dette. Folk snakker om deg uansett. Det er opp til din virksomhet om dere vil delta i kommunikasjonen. Flere foretak velger å bruke nye sosiale medier for å få tilbakemeldinger på varer og bruke det som et tillegg for kundeservice. De mest brukte sosiale mediene som brukes i Norge er facebook og twitter.  Disse har muligheter for virksomheter å registrere egen profil og legge inn informasjon, og delta i samtaler på lik linje med vanlige registrerte privatpersoner. Dette er en viktig metode som gjør at bedriften blir sett på som nytenkende og tilgjengelig for tilbakemeldinger.

Skal din virksomhet ha suksess med markedsføring på internett er det avgjørende at dere kombinerer alle disse strategiene og gir jobben til noen som har erfaring og kunnskap om hvordan man kostnadseffektivt håndterer alle aspekter rundt markedsføring på internett.

 

Om forfatteren

Artikler om Lignende temaer finnes her

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • Jeg har en webside (engelskspråklig) som presenterer Norge som reisemål og ferieland.
  Bør jeg ta i bruk facebook, og i så fall; Bør jeg registrere meg som privatperson, eller bør det være firmaet/websiden som registreres.
  Det er vel stor forskjell på hvem som benytter ressursen ut fra om jeg presneterer meg som firma eller privatperosn.
  Og hvem vil finne meg hvis jeg registrerer min facebookprofil som «bestnorwegian» som hjemmesiden heter, og under eget navn som privatperson?

  Har tenkt lenge på å ta i bruk facebook, men er svært usikker på hvordan jeg skal ta det i bruk.

 • Du bør absolutt ta i bruk Facebook ja, har du en privat konto på Facebook allerede? I så fall oppretter du bare en ny side som omhandler nettsiden din.

  Du vil da være administrator og du som privatperson er ikke synlig på denne siden uten att du selv vil det.
  Navnet på siden bestemmer du når du lager den nye siden, men det er så vidt jeg husker ikke mulig å forandre navnet i ettertid så her gjelder det å holde tungen rett i munnen 🙂

  Du kan også fikse på url til siden når den har passert 25 medlemmer, eksempelvis kan du ha den slik: facebook.com/bestnorwegian om den er ledig.

 • Hei, og takk for raskt svar.
  Jeg har ikke privat konto fra før.
  Må man ha privat konto som utgangspunkt, eller kan man opprette egen konto for nettsiden?

 • Facebook er i utgangspunktet laget for privatpersoner osv, men jeg har mange ganger kommet over profiler som er registrert som en eller annen bedrift. Men disse kan fort komme i fare for å bli stengt om Facebook oppdager det, og det er jo surt om du har bygget opp en venneliste på flere tusen medlemmer….

  Så det lureste for deg er å registrere deg som vanlig person på Facebook og så kan du etter det opprette en side for din bedrift, nettside osv.

 • OK, da får jeg starte en profil som privatperson, og så legge inn websidekontakt derfra.
  Jeg har vært litt tilbakeholden med å starte en privat facebookprofil fordi jeg er redd den skal ta for mye tid når det gjelder oppfølging.
  Og jeg har jo egentlig mer enn nok med å oppdatere og å utvide websiden.

  Og til slutt: Takk. Oppdaget denne websiden i dag, og synes den inneholder utrolig mye matnyttig informasjon.

 • Takk for det Vebjørn 🙂

 • Jeg må stille ett spørsmål til ang. facebook profil:
  Min webside er jo engelskspråklig, og min målgruppe for websiden er engelsktalende personer.
  Hva har dette å bety for min FB profil og registrering?
  Hvilket språk skal jeg bruke?

 • Bare bruk norsk du, de som besøker din nye FB side vil se den siden i det språket de selv bruker på Facebook.