Hvorfor kjøpe ditt eget domene?

Gratis nettsted.

Ønsker du deg å prøve deg som nettredaktør helt gratis vil jeg anbefale deg å prøve sidebyggeren hos webstarts for nettsider, eller du kan starte en blogg hos wordpress

Hvis du skal starte ditt eget nettsted og søker litt rundt dette temaet på nett finner du en masse reklame fra alle som vil gi deg en gratis nettside. Dette er noe jeg overhode ikke anbefaler. Mange av disse har egne blogverktøy som er meget enkle og simple, og de støtter ikke at du bruker wordpress. Selv er jeg utrolig godt fornøyd med det valget jeg har tatt denne gang, men det har ikke alltid vært sånn. Dette kommer jeg tilbake til, men vil først fortelle deg om gratis domener. Hvis du bestemmer deg for et gratis domene mister du mye av din frihet til å modifisere ditt nettsted. Det er 3 meget viktige punkter i forhold til det med gratis nettsted.

  • Du får ikke eget domene, det vil si at du ender med ett subdomene i webhotellet. Dette er meget dårlig nytt i forhold til å bli sett av søkemotorer, og du ender med en nettadresse som i verste fall er så lang at du ikke husker den selv.
  • Du får reklame på din side som plassert der av webhotellet og du får ikke noe inntekter på denne annonseringen. Med eget domene står du selv fritt til å plassere egne reklamer.
  • Du vet ikke hvor lenge du har domenet ditt. Hvis hotellet legger ned kan du ikke bare flytte til ett nytt. De legger da faktisk bare ned hele domenet.

Jeg kan ramse opp mange andre ulemper som for eksempel, ikke prioritert support, du mister mange tillegsprodukter, begrenset antall sider du kan ha på ditt nettsted, ikke egen mail til ditt domene, osv….

Fordeler med å eie ditt eget domene.

Når du bestemmer deg og kjøper ditt eget domene er du på riktig vei. Da får du ditt eget domene som du kan flytte hvor du vil. Skal du lage en blogg med wordpress vil jeg anbefale deg å sjekke Dreamhost.com, de tilbyr en meget billig og bra løsning for den som skal lage blogg med wordpress. For de helt ferske må jeg bare få presisere at dette er ingen stor kunst. Du har ett meget oversiktlig og fint dashbord hvor du styrer at du trenger. Tilbake til det med eget domene så er det som sagt kun fordeler.

  • Egen mailadresse tilknyttet domenet.
  • Ingen bekymring for å miste nettstedet.
  • Større frihet til modifisering og annonsering.
  • Support døgnet rundt.
  • Siden din får et mer profesjonelt utseende.

Det finnes også en masse andre fordeler med dette, men jeg håper dette er nok til å få deg til å tenke over saken. Hvis du planlegger et nettsted hvor du ser for deg å tjene penger er det helt nødvendig å ta den lille investeringen det er å kjøpe ditt eget domene.