Skal du velge Google Adsense eller et affiliateselskap?

Skjermbilde av Google AdsenseHvilke annonser har du egentlig på nettsiden eller bloggen din, har du reflektert noe over det? Gir det noe uttelling synes du? Om du bruker Tradetracker, Netbooster eller andre affiliateselskaper, greier du å selge inn produktene slik at klikkene faktisk gir noe særlige utbetalinger? Og om du bruker Google Adsense, tror du ikke att du hadde tjent på om du selv hadde promotert de samme annonsørene som kommer opp i Adsense annonsene?

Betalt pr salg

Tradetracker f.eks. har stort sett det man kaller betalt pr salg, noe som betyr betalt pr action eller betalt pr lead. Eller du får en prosentvis provisjon av det salget du generer. De betaler deg med andre ord ikke før klikket ditt har konvertert enten til et salg, en søknad eller lignende. Betalingen her er imidlertid ganske mye høyere enn det man får betalt for pr klikk. Noen annonsører betaler flere hundre kroner for et konvertert klikk, og man skal ha mange 10-øres klikk på Adsense for å tjene inn forskjellen på et godt salg med et affiliateselskap. Eksempelvis er det da lurt og dyplenke til produkter i artikler og blogginnlegg i stedet for å slenge opp et banner litt mer tilfeldig på nettsiden.

Betalt pr klikk

Google Adsense har det man kaller betalt pr klikk, denne metoden kan være ganske så grei for veldig mange å bruke. Adsense plukker selv ut relevante annonser til siden din, basert på innholdet og surfemønster til de besøkende og du får betalt hver gang noen klikker på disse annonsene. Utbetalingen for hvert klikk varierer tidvis ganske mye, helt i fra noen 10-ører til flere ti-talls kroner. For eksempel er 20 kroner for et klikk egentlig veldig bra, men slike priser er nok heller unntaket enn regelen og det er stort sett bare innen spesielle nisjer disse prisene forekommer. Stort sett vil man nok se klikkpriser på under 10 kroner.

Hva skal jeg velge?

Her mener jeg man selv må eksperimentere litt, det finnes ingen rett fasit for dette. Personlig så bruker jeg ofte en kombinasjon av vanlig affiliate-annonser og Google Adsense. Det kommer også an på mengde trafikk inn til siden din, hvilke type side eller blogg du har. Små nisjesider kan gjøre det bra om affiliateselskapene har rett type program som passer for akkurat din nisje. Andre mer generelle sider med god trafikk inn kan ha greie inntekter med Adsense.

For eksempel driver du en reiseside skal ikke Adsense være din primære inntekt, fordi det finnes veldig mange programmer rettet mot reising. Men som sagt anbefaler jeg att du prøver litt forskjellige kombinasjoner. Det har for eksempel dukket opp en del virale sider i det siste året, mange av de bruker kun Adsense. Hvorfor? Jo fordi de har gjerne stor trafikk inn pga deling på sosiale media, og med stor trafikk inn så fungerer Google Adsense meget bra.

Hva med deg, bruker du begge deler, eller bare en av disse formene for annonser på dine sider? Legg gjerne igjen en kommentar.

Advertisement