5 anbefalte plugins for 2014

Her er mine 5 plugins som jeg i dag bruker på alle mine WordPress drevne sider

De fleste av oss som bruker WordPress som publiseringssystem har også en del plugins som hjelper oss som webmastere. Jeg bruker mange av de samme på alle de nettsidene jeg driver, men litt variasjon forekommer alt etter hvor omfattende nettsiden er oppbygd. En enkel blogg trenger feks ikke så mange plugins som en mer magasinlignende nettside gjør. 

5 plugins for 2014

1: Broken Link Checker. Denne sjekker alle lenker på nettsiden din, både bildelenker, i bloggrull og lenker til feks YouTube eller Vimeo videoer som du har satt inn på siden din. Dette er en veldig praktisk plugin  ha, for det er ikke bra for siden din om den blir stående med mange lenker ut som er brutt eller går til sider som ikke eksisterer lengre.

2: Jetpack Plugin. Det er en omfattende plugin som jeg har skrevet om tidligere, men siden den gang er mange flere funksjoner lagt til. De viktigste for meg er statistikk, synlighet for widgets, abonnementer, kontaktskjema og deling. Denne er utviklet av WordPress selv og blir stadig oppdatert, anbefales! 

3: Akismet. Blir ofte lagt inn som standard av webhotellet ditt, men om den ikke blir det så installer den selv. Denne sørger for att kommentarfeltet ditt ikke blir oversvømmet av såkalte spam-kommentarer. Bare her på Nettgrunder så har den beskyttet meg for flere tusen falske kommentarer utført av roboter. Alle WordPress sider bør ha beskyttelse mot spam! 

4: All in One Seo Pack. Er også etterhvert blitt en ganske omfattende plugin som hjelper deg til å bli mer synlig på nett. Noen av de funksjonene jeg setter pris på er: Verifisering av flere Google tjenester som Google Adsense, Analytics, Webmaster og Google+ forfatterskap. Andre ting: Den lager xml kart som den sender inn til Google og Bing. Du kan også lage egen beskrivelse for sosial meta når det deles på sosiale media.

5: Wp Edit. Denne siste plugin sørger for att din editor får økt funksjonalitet som du selv bestemmer via et drag and drop miljø. Du kan feks legge til din originale editor(der du skriver dine innlegg) skriftstørrelse, sette inn tabell, skriftfamilie eller smiletegn. NB!  Wp Edit har akkurat erstattet Ultimate Tinymce plugin om du fremdeles bruker den, vær obs på det. 

Vel det var mine fem plugins som jeg bruker på alle WordPress sider jeg har, har du noen som du føler er en «må ha» plugin så legg gjerne igjen en kommentar er du snill 

Advertisement