Er PageRank viktig?

Google PageRank ble oppdatert i forrige uke

Det er ni måneder siden det skjedde en oppdatering fra Google og mange har ventet lenge på att det skulle skje noe. Personlig har jeg et avslappet forhold til dette da jeg vet att PageRank ikke betyr så veldig mye. Det eneste nytten jeg tidligere har sett i det var å få innlinker fra sider med høyere rank enn min egen.

Men jeg vet av egen erfaring att det er fullt mulig å få god ranking uten att man har noe Google PageRank i det hele tatt. Likevel er det mange som lever i villfarelsen att Google PagerRank er det samme som SEO. Og selv erfarne webgründere viser seg å være opptatt av dette… Og om noen skulle lure så har Nettgründer PR 0 og for å sjekke PR bruker jeg en utvidelse til Google Chrome som heter Chrome SEO. Men det finnes utallige andre måter å sjekke PR på også søk litt på nett og du vil finne.

Hva mener du selv om PageRank oppdateringen?

Betyr det noe for deg om nettsiden din har fått økt eller mindre PageRank? Eller tror du att det er noen fordeler i det?

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Bli gjerne medlem her. 😊https://t.co/LEb9Rc6aIT https://t.co/5XzO9BArUo - 46 minutter ago
Nettgründer

Advertisement

  • PageRank spiller ikke så stor rolle i SERPS, men PR er fremedels en god indikator på autoritet. En annen ting er at en side med høy PR sannsynligvis er mer attraktiv mtp kjøp av reklameplass. En side med høy PR får vanligvis flere kommentarer og spesielt om det et dofollow.

  • Pagerank er ikke lenger så viktig iforhold til seo. Høy pr fører nå til noen fordeler, enklere med linkbytte, bli listet hos andre sider og annonsører liker det.

    Pr indikerer også hvor mange undersider en kan få indeksert. Så høy pr flere sider indeksert, så har en betydning for større webområder

  • Pingback: Det blir kun en Google Pagerank oppdatering i 2013 | Nettgründer.com()