Har innført Disqus på bloggen

Satte inn kommentarsystemet Disqus på bloggen for noen uker siden, husker jeg vurderte det for ett par år siden også, men da synes jeg ikke det fungerte bra nok.

Etter å ha brukt Disqus en del nå de siste månedene på andre nettsider når jeg la igjen kommentarer, tenkte jeg att dette burde jeg vel snart vurdere å innføre på noen egne nettsider også.  Og som sagt så gjort, la det inn her på Nettgrunder og på en reiseside som jeg driver.

Men jeg gjorde selvsagt litt undersøkelser før jeg bestemte meg, en ting som var viktig for meg er att kommentarer blir synkronisert i databasen til WordPress som denne siden er drevet av. Og det gjør det, viktig om du senere ønsker å fjerne Disqus og da har du likevel alle kommentarer inntakt.  I tillegg blir gamle kommentarer integrert i Disqus når du installerer Disqus på din blogg.

En annen positiv ting er att Disqus nå også har norsk språkdrakt og ikke minst att kommentarer blir indeksert i Google. Du får også notifikasjoner fra andre diskusjoner du er involvert i på andre nettsider. Innlogging fra de sosiale media er på plass dvs, Facebook, Twitter og Google i tillegg kan du selvsagt opprettet en egen bruker på Disqus eller man kan også kommentere anonymt for den som ønsker det.

Når du har installert Disqus på bloggen din er du også moderator og kan redigere og slette kommentarer som er ufine eller ikke passer inn. Mange store nettsider bruker i dag Disqus, kan nevne norske eksempler som DinSide.no, Aftenposten og Dagbladet.

Jeg har tidligere testet ut Livefyre her på bloggen, det fungerte forsåvidt bra, men etter en stund følte jeg att jeg ikke hadde god nok kontroll på nye kommentarer så jeg sluttet med de.

Er ihvertfall veldig fornøyd nå med Disqus og synes det virker veldig smooth og bruke. Hva med deg selv, bruker du selv dette systemet på egen nettside eller når du kommenterer på andre nettsider? Legg gjerne igjen dine erfaringer under her 🙂

Advertisement