Markedsføring av dine artikler – Bloggermanual del 11

Artikkelmarkedsføring er når du selv skriver artikler som du får publisert på andre nettsider. Blir din artikkel publisert der så får du en eller flere lenker til din blogg. Hvis du sender din artikkel til en side som webartikler.com eller lignende blir den publisert slik at andre kan benytte din artikkel i sin blogg, men de må kreditere deg som forfatter.

Mange henter en del artikler fra slike sider hvis de er tomme for ideer eller ikke har tid til å skrive selv for øyeblikket. En annen ting med dette er at disse sidene er ganske sikkert høyt rangert hos søkemotorene og du kan gjennom dette nå folk som søker relaterte temaer til ditt eget. Ikke send inn de samme artikler som du har på bloggen din da dette kan føre til at du blir straffet av søkemotorene for å bruke kopiert stoff. Jeg har aldri prøvd dette selv, men bare lest om folk som har opplevd dette. Dette er en bra måte å få publisert din blogg, så dette vil jeg definitivt anbefale deg å prøve.

Skrive artikler for andre (gjesteskribent)

Å skrive gjesteartikler for andre blogger er en meget effektiv metode for å markedsføre din egen. Tenk deg effekten av å få ditt innlegg publisert på en meget godt trafikkert blogg. Det å skrive gjesteartikler er en meget utbredt ting i bloggverdenen, og spør du mange av de virkelig store så har flere av dem fått sitt virkelige gjennombrudd etter en gjesteartikkel på en populær blogg. Før du begynner å søke om å få publisert din gjesteartikkel skal du vite at det er visse retningslinjer du må følge.

1.
Sjekk om innehaveren har retningslinjer du må forholde deg til når du skriver. Står det at du skal skrive et word dokument bør du ikke sende en html fil for eksempel. Dette er en sikker måte å få din mail slettet på uten å få publisert et eneste ord.
2.
Velg sider som er relevante for temaet i din blogg. Det har ikke mye hensikt å å poste en artikkel om fiske til noen som skriver om biler.
3.
Søk om å få inn originale artikler. Ikke send artikler du allerede bruker på din egen blogg. Dette med tanke på hva jeg nevnte tidligere i forhold til søkemotorene, og med tanke på at eieren av den andre bloggen helt sikkert ønsker nytt materiale som ikke er publisert før. Lag deg en huskeliste over hvordan du gjør dette. For eksempel skrive minst ett innlegg i bloggen, delta aktivt i 5 tråder i forum, skrive en post i Facebookgruppen og lignende hver eneste dag. Lager du en slik liste er det lettere å jobbe systematisk hver dag og du kan også analysere hva som virker best for deg.

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Ikke gjør dette i Thailand https://t.co/3VNeaXjpri https://t.co/0nWPLJKbEU - 1 dag ago
Nettgründer

Advertisement