Bloggens verste fiende

I dag skal jeg ta for meg bloggens og ikke minst bloggerens verste fiende.

De fleste som starter en blogg går på med dødsforakt og skriver innlegg på innlegg kanskje flere hver eneste dag. Etter en liten periode med mange innlegg kommer nedturen, i form av lite skrivelyst og færre innlegg. Problemet er da gjerne at man føler et press for å fortsette i samme tempo som før.

Hvis man på toppen av det hele skriver bloggen for å tjene penger på den kan dette være en vond situasjon å komme i, og derfor vil jeg gi følgende råd i oppstarten av bloggen.

Begynn i et rolig tempo, det er ingen grunn til å skrive flere innlegg daglig om det ikke er noe som vil være uaktuelt i morgen. Er det noe som kan vente så er det bedre å notere stikkord, eller kanskje skrive innlegget men publisere på et senere tidspunkt.

Hvis du skriver flere innlegg daglig for deretter å kutte ned på antallet vil dette være en skuffelse for dine faste lesere. Du skaper forventninger og setter på denne måten press på deg selv. Ved å begynne med 3-5 innlegg pr uke og heller øke antallet etterhvert vil dette komme som noe positivt for leserne istedenfor at det blir færre innlegg etter at forventningene er bygget.

Ønsker man å tjene penger på en blogg er tålmodighet noe man må være utstyrt med da dette ikke skjer over natten.

-Skriv dine innlegg og start heller i et rolig tempo og øk dette etterhvert som du finner din stil

-Vær tålmodig i forhold til det å tjene penger

-Lag faste rutiner for markedsføring av din blogg som du utfører daglig

Enormt mange blogger mislykkes og en av hovedgrunnene til dette er en for hard start og store forhåpninger om å tjene store penger på meget kort tid. De fleste blogger som startes ender sine liv i løpet av 1-2 uker på grunn av utålmodighet og jeg ønsker ikke at din blogg skal ende på samme måte.

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • Enig med du.
  Lurt å ha flere innlegg liggende som du kan publisere i tilfelle det blir skrivetørke. Blir du borte et par dager er det lurt å ha noen innlegg liggende som kan publiseres automatisk når du er borte. I stedet for å poste innlegget direkte, kan du sette publiseringstidspunktet fram i tid.

  Et lite tips om skrivetørke. Begynn å skriv i den enden av innlegget som du har klart. Og så fortsetter du med å bygge ut i alle retninger til du har et innlegg du kan poste.

  Det å avslutte en bloggpost med et spørsmål kan følges opp i en senere post med et svar og som kanskje blir et et nytt spørsmål.
  Eller du finner et spørsmål du vil finne et svar på.

 • PS Husk å bruk Linksiden, blopp og andre bloggportaler aktivt. Gå inn på for eksempel linksiden.no en gang om dagen og legg igjen en kommentar på en av bloggene der. Skriv et svar, eller noe du lurer på med innholdet i bloggposten/bloggen. Ikke bare «Fin blogg». Vis at du syns posten du svarer på er bra. På den måten får du mer trafikk tilbake.

  Og ikke gjør som jeg gjorde her, og glemme halvparten, for så å poste to kommentarer. Det ser bare corny ut.

 • Takk for kommentarer og gode tips Fru eller Frk Kamelryttersken 😉 Selv har jeg nok vært litt slapp med skriving den siste tiden, men er for øyeblikket på tur i det fjerne østen. Og da er det lov å være litt slapp hehe..

 • Håper du har en fin tur 🙂

  I min alder blir man gjerne smigret når man blir tiltalt som frøken av en høflig herre 😉

 • Morten Magnusson

  Temaet som du tar opp her kan ikke bli stresset nok.

  Under deler jeg litt av min erfaring, og tar opp et par punktet som jeg selv har vært gjennom. Egentlig tror jeg de aller fleste bloggere vil gå gjennom det so jeg nevner her.

  1. Du skal drive bloggen i mange mange år. Vil du klare å poste 2 ganger daglig? Neppe, gjør som Bjørn skriver i posten sin, begynn rolig.

  2. Får du en ide, ellet blir du inspirert – skriv det ned umiddelbart. På den måten får du samlet opp emner som du kan skrive om når skrivelysten forsvinnet. Og, forsvinne vil den gjøre før eller siden.

  3. Blogger du heftig i 2-4 mnd vil de aller fleste begynne å tom for ideer, og kanskje blir energien som blir lagt ned i bloggen også dramatisk redusert. Kombimerer du dette med kun 10-20 unike besøkende pr dag er sjansen stor for at du går på en skikkelig smell med bloggen din. Det er nå det er viktig å ikke gi opp. Gjør regning med at det vil ta 6mnd til 1år.

  4. Ta kontakt med andre bloggere for å få innspirasjon, forsøk å inngå et sammarbeid, meld deg inn i forskjellige fora som omhandler emnene du skriver om.

  5. Skaff deg gjestebloggere, som kan være med på å gi deg og leserne dine ny drive osv.

  Å driven en suksessfull blogg over tid er mye vanskeligere enn det folk tror.

  Happy Blogging:)

 • Takk for mange gode tips. Jeg har nettopp startet med blogging, og min første blogg har blitt en kontinuerlig læreprosses.

  Har skrevet mange innlegg nå den første tiden. Dette for å få på plass en del faktaopplysninger.

  Ser for meg 2 oppdateringer i uken når bloggen er skikkelig oppe og går. Er dette for lite?

  • Synes 2 oppdateringer i uken høres fornuftig ut.

 • Jeg vil anbefale 2 poster i uken i begynnelsen. Skal du skrive mer enn det kan det fort bli et slit.

 • @Fredrik
  Så litt på Sportsfiskebloggen din, og tror nok som både Admin og Morten over her at to oppdateringer i uka kan være passe. En nisjeblogg som denne vil dra spesielt interesserte og de vil like mye se på tidligere innhold som på den siste posten som er lagt ut.

  @Admin
  Takk for tips på Karavanseraiet. Skal se på det forumet.
  Ser ut til at Web-hotellet (Registrar.no) har holdt stengt i julehelga. De var ikke tilgjengelige før i dag (28/12) igjen. Må derfor bare beklage at http://Karavanseraiet.no ikke har vært tilgjengelig i helga.