Bloggens verste fiende

I dag skal jeg ta for meg bloggens og ikke minst bloggerens verste fiende.

De fleste som starter en blogg går på med dødsforakt og skriver innlegg på innlegg kanskje flere hver eneste dag. Etter en liten periode med mange innlegg kommer nedturen, i form av lite skrivelyst og færre innlegg. Problemet er da gjerne at man føler et press for å fortsette i samme tempo som før.

Hvis man på toppen av det hele skriver bloggen for å tjene penger på den kan dette være en vond situasjon å komme i, og derfor vil jeg gi følgende råd i oppstarten av bloggen.

Begynn i et rolig tempo, det er ingen grunn til å skrive flere innlegg daglig om det ikke er noe som vil være uaktuelt i morgen. Er det noe som kan vente så er det bedre å notere stikkord, eller kanskje skrive innlegget men publisere på et senere tidspunkt.

Hvis du skriver flere innlegg daglig for deretter å kutte ned på antallet vil dette være en skuffelse for dine faste lesere. Du skaper forventninger og setter på denne måten press på deg selv. Ved å begynne med 3-5 innlegg pr uke og heller øke antallet etterhvert vil dette komme som noe positivt for leserne istedenfor at det blir færre innlegg etter at forventningene er bygget.

Ønsker man å tjene penger på en blogg er tålmodighet noe man må være utstyrt med da dette ikke skjer over natten.

-Skriv dine innlegg og start heller i et rolig tempo og øk dette etterhvert som du finner din stil

-Vær tålmodig i forhold til det å tjene penger

-Lag faste rutiner for markedsføring av din blogg som du utfører daglig

Enormt mange blogger mislykkes og en av hovedgrunnene til dette er en for hard start og store forhåpninger om å tjene store penger på meget kort tid. De fleste blogger som startes ender sine liv i løpet av 1-2 uker på grunn av utålmodighet og jeg ønsker ikke at din blogg skal ende på samme måte.

Advertisement