Slik får du mer trafikk til din nettside

Slik får du mer trafikk inn til din nettsideJeg tenkte her å ta for meg noen metoder som kanskje kan være til hjelp for deg i din stadige jakt på mer trafikk til din nettside. En annen veldig viktig ting å huske på når du driver en business på nett er prioritering av din tid. Ikke bruk 90 % av tiden til å flikke på småting på din nettside for å se den til å se perfekt ut. Dette er noe de aller fleste vanlige lesere likevel aldri kommer til å legge merke til. Innholdet derimot er ganske viktig, og synlighet(markedsføring) av din side er alfa og omega om du i det hele tatt ønsker å få besøkende til din side.
Ettersom denne siden er på norsk, og de fleste som vil lese dette også har norske sider, vil jeg ta utgangspunkt i det norske markedet for markedsføring av siden din, selv om dette er veldig begrenset i forhold til sider på engelsk.

1. Forumsignaturer
De aller fleste i dag er medlem på ett eller flere forum. Du har på de fleste forum mulighet til å legge inn link til din nettside, men du har også mulighet til å bruke en forumsignatur. Bruk denne! Om du har flere sider vil det lønne seg å bruke signaturen som et verktøy for å promotere nye sider. Det kan også være lurt att nettsiden din er relevant for akkurat det forumet du er medlem av.

2. Sosiale media
Det begynner å bli veldig mange som daglig benytter seg av forskjellige sosiale media. Eksempler er Facebook og Google+. Du vil i mange tilfeller ha mulighet også i disse mediene til å legge til en nettadresse på din profil. Selv om dette ikke dette gir noe særlig trafikk er det allikevel en grei måte.

3. Epost signaturer
Sett deg godt inn i det programmet eller tjenesten du bruker for å sende og motta epost. Bruk signaturen i eposten for å promotere 1-2 av dine sider. Dette punktet er det mange som ikke bruker, men begynn og tenk etter hvor mange eposter du sender/svarer på i løpet av en dag eller en uke, og fortell meg deretter at du ikke går glipp av gratis trafikk?

4. Kataloger
Det finnes en haug av disse rundt om og det kan absolutt være lurt å få en oppføring i flere av disse. For eksempel får du en i ABC Startsiden får du også en veldig god innlenke. Andre gode kataloger er for eksempel Blogglisten.com

5. Kommentarer
På blogger, nettsider og andre steder som tillater kommentarer vil du ha mulighet til å legge igjen kommentarer. Dette er også en grei måte å spre sidene dine på, prøv også her og legge igjen relevante lenker som er innenfor samme nisje som den du kommenterer på. Eksempelvis kommenterer du på en reiseside så legg helst inn link til din egen reiseside om du driver med det.

6. Topplister
Topplister er en ressurs som veldig få norske webmastere benytter seg av, og det er stort sett amatørsider. Tro meg når jeg sier at dette er en veldig god ressurs, men det er ingen som ønsker å stappe fremsiden av sin side full med banner til forskjellige topplister? Nei, men derfor velger du få og de som er lite synlig. Gode topplister er for eksempel Blopp.no og BareBlogg.no/Toppliste

7. Viral markedsføring
Dette kan være en god kilde til trafikk og det kan faktisk skje helt utenfor din kontroll også. En av dine bloggposter eller artikler kan bli plukket opp av større nettaviser og vips så kan du ha massiv trafikk i flere dager. Eller en av dine poster går viralt på Facebook og blir spredd ut over det ganske land. Merk att denne trafikken oppstår selvfølgelig mer tilfeldig og ikke noe du kan basere deg på.

8. Artikler
I Norge får man liten eller ingen kreditt om man skriver artikler for andre blogger eller nettsider. Den beste utprøvde måten i Norge til å bruke artikler er å poste dem på sin egen blogg/nettside og deretter håpe at mange nok liker artikkelen. Det finnes også noen artikkelnettsteder der du kan poste egne artikler som andre igjen kan bruke på sine egne nettsider. Sjekk ut Webartikler.com eller Artikkel.net

Håper denne posten har gitt deg noen nye idéer, og om du har noe å kommentere eller vil fortelle om evt. fremgang ved bruk av noen av disse tipsene, legg gjerne igjen en kommentar.

Advertisement