Hva slags Idiot skriver på denne måten?

Har du noengang kommet til en blogg med masse ord som ikke gir mening. Noen setninger er bygd opp på en heller snål måte, og innholdet virker fullstendig meningsløst for leseren.

Da har du nok kommet til en som skriver for søkemotorer og ikke for lesere.

Jeg mener bestemt vi har 2 typer skribenter i bloggverdenen, det er de som skriver for leseren og det er de som skriver seg oppover på en ranking hos Google. Personlig finner jeg mest glede i å lese førstnevnte.

Den som skriver for leseren kommer gjerne med sin private meninger om det temaet bloggen er bygget på, og dette engasjerer folk og bringer dem tilbake for å lese mer.

De som kun skriver for søkemotorene vil man vel påstå at tenker kortsiktig, de gjør dette kun for å komme oppover på rangeringen uten å tenke på om folk kommer tilbake eller ikke. Mange tenker kanskje hvorfor? Jeg har selv prøvd dette et par ganger, og etter å ha kommet oppover på søkeresultatene har jeg enkelt og greit lagt ut domenet for salg. Det er ikke vanskelig å selge et domene når man viser til god trafikk og bra resultater i søk. Det gikk faktisk utrolig enkelt (mulig jeg solgte for billig). Uansett er de som skriver disse bloggene kun opptatt av en ting, og det er høy ranking innenfor visse søkeord og det er hva de påvirker ved å skrive på denne måten.

Nå er ikke jeg veldig etisk korrekt i alt jeg bedriver, men dette har jeg sluttet med etter at jeg begynte å irritere meg vanvittig hver gang jeg kom til et slikt nettsted selv. Jeg innså at de pengene som ligger der er relativt små i forhold til det å drive en blogg over lengre tid og skrive for leserne. Hvis du leser innlegget om Elendig kundebehandlig så skjønner du hva jeg mener.

Hv du gjør og ikke gjør med din blogg, skal du tjene penger i det lange løp må du tenke på leseren. Skriv informerende og relevant i forhold til dine lesere men vær unik. Ikke skriv det du tror dine lesere ønsker, skriv det du mener om saken. Har du kontroversielle meninger, fyr løs, det skaper debatt og oppmerksomhet. Dette er etter min mening mye bedre i det lange løp enn å ramse opp en haug nøkkelord til glede for søkemotorene sine roboter.

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • Petter

  Har sett noen slike men aldri fattet hvorfor det skrives sånn.

 • Hanne

  Dette ligger nok litt over mitt nivå. Har sett dem, men hvorfor skrive for en robot?

 • Det er nok desverre derfor Petter. Irriterende for lesere, men nyttig for den som skal selge.

  Det er kun for statistikk Hanne. Forbedre statistikken før et eventuelt salg på lik linje med at noen starter bedrifter og jobber dem opp til et visst nivå for så å selge dem.

 • Ja, jeg leste en gang noe om hvordan man søkemotoroptimaliserer en blogg, men jeg tenkte bare at milde himmel, skulle jeg skrive slik hadde det gått på bekostning av det jeg ønsker å lykkes med som blogger, nemlig å være en god skribent. Det er da mye mer verdifullt med lesere som kommer til bloggen fordi man har noe interessant å by på, enn mengder av tilfeldige besøkende som bare blir lurt dit av Google.

 • Det høres fornuftig ut Jenni.
  I det lange løp er det ingen tvil om hva som er mest lønnsomt.

  Selv skriver jeg heller for 5 faste daglig enn å lure inn 100 for et kort besøk.

  Har lest litt i bloggen din i dag, bra ytringer du presenterer.
  Kjør på videre.

 • Deltidspoker

  Trodde først du mente de som er 14 år gammel og skriver slik som dette

  «Tror det er litt lurt at jeg legger meg nå siden i morgen er det den lengste dagen på skolen uten fritimer. Og hver gang i de to siste timene så holder jeg på å sovne, jeg gjorde faktisk det for en liten stund siden. Men det var bare meg og hun jeg satt ved-siden av som merket det tror jeg. Men jeg legger meg så …»

  eller dette

  «Begynner å bli ganske trøtt nå, også er jeg ganske sliten etter klubben på justvik som jeg var på i kveld. Det var kos å møte folk som jeg ikke har pratet med på en ganske god stund så det var gøy. Men jeg legger meg nå så god natt!»

  Disse irriterer meg nesten mer enn folk som bare skriver for å få kjapp trafikk. Ser blant annet at en del bloggere skriver om hvor lei de er av fotball, og så linker de hver og ett av de første 10 ordene til fotballartikler på vg.no og bruker twingly til å få trafikk.

  Selv håper jeg at bra innhold over tid skal skaffe meg mer og mer trafikk i månedene og årene som kommer 🙂

  Bra blogg Admin.

  Deltidspoker.com

 • Tja. Du har både rett og feil her. Det er MYE penger i å skrive for bot’ene. Mye av typen «kan godt leve av dette alene». Vi har litt av hvert på den fronten der, og totalen er hva vi lever av. Min personlige blogg holder jeg rein for denne typen spikk, men jeg har andre sider som er ren og skjær søppel – som tjener inn bra med annonsekroner daglig.