Hva slags Idiot skriver på denne måten?

Har du noengang kommet til en blogg med masse ord som ikke gir mening. Noen setninger er bygd opp på en heller snål måte, og innholdet virker fullstendig meningsløst for leseren.

Da har du nok kommet til en som skriver for søkemotorer og ikke for lesere.

Jeg mener bestemt vi har 2 typer skribenter i bloggverdenen, det er de som skriver for leseren og det er de som skriver seg oppover på en ranking hos Google. Personlig finner jeg mest glede i å lese førstnevnte.

Den som skriver for leseren kommer gjerne med sin private meninger om det temaet bloggen er bygget på, og dette engasjerer folk og bringer dem tilbake for å lese mer.

De som kun skriver for søkemotorene vil man vel påstå at tenker kortsiktig, de gjør dette kun for å komme oppover på rangeringen uten å tenke på om folk kommer tilbake eller ikke. Mange tenker kanskje hvorfor? Jeg har selv prøvd dette et par ganger, og etter å ha kommet oppover på søkeresultatene har jeg enkelt og greit lagt ut domenet for salg. Det er ikke vanskelig å selge et domene når man viser til god trafikk og bra resultater i søk. Det gikk faktisk utrolig enkelt (mulig jeg solgte for billig). Uansett er de som skriver disse bloggene kun opptatt av en ting, og det er høy ranking innenfor visse søkeord og det er hva de påvirker ved å skrive på denne måten.

Nå er ikke jeg veldig etisk korrekt i alt jeg bedriver, men dette har jeg sluttet med etter at jeg begynte å irritere meg vanvittig hver gang jeg kom til et slikt nettsted selv. Jeg innså at de pengene som ligger der er relativt små i forhold til det å drive en blogg over lengre tid og skrive for leserne. Hvis du leser innlegget om Elendig kundebehandlig så skjønner du hva jeg mener.

Hv du gjør og ikke gjør med din blogg, skal du tjene penger i det lange løp må du tenke på leseren. Skriv informerende og relevant i forhold til dine lesere men vær unik. Ikke skriv det du tror dine lesere ønsker, skriv det du mener om saken. Har du kontroversielle meninger, fyr løs, det skaper debatt og oppmerksomhet. Dette er etter min mening mye bedre i det lange løp enn å ramse opp en haug nøkkelord til glede for søkemotorene sine roboter.

Advertisement