Hvorfor mange ikke tjener penger på Nett

Hva er årsaken til at så mange ikke tjener penger på nett?

De fleste som starter sitt eget nettsted for å tjene penger går til verket med friskt mot og en meget positiv innstilling. Det de ikke tenker på er å sette seg mål og legge en strategi for å jobbe mot dem. Mange bare starter og forventer at det skal gå seg til, men det er desverre ikke slik det fungerer.

En av de største fellene man kan gå i etter en litt tøff oppstart er gjerne å søke etter informasjon på nettet om hvordan man skal gå frem. Da møter man en vegg av informasjon og begynner man å lese dette er man inne i et skikkelig blindspor. Er man helt fersk så er det nok noe nyttig informasjon, men hvis man kan det grunnleggende vil all denne informasjonen kun føre til forvirring og at man prøver mange teknikker halvhjertet.

Hvis du ender i et slik blindspor med alle de flotte bøkene fra guruene som beskriver hvordan de har tjent sine millioner på nett er det bare en ting å gjøre. Finn frem dine notater om målsetting og strategi og jobb utfra dem.

Det disse guruene gjerne vil er nok at du skal lese deres metoder og ikke jobbe selvstendig. Hvis du jobber litt selvstendig, og tar inn lærdom utfra de erfaringene du høster vil du være mye bedre rustet en om du pugger bøkene de gir deg. Det er ikke metodene i bøkene som gir dem inntektene, det er heller produktlinkene i bøkene der de forteller om de produktene de bruker.

På grunnlag av mine erfaringer vil jeg anbefale deg å jobbe mot dine mål med den strategi du har laget. Det må være rom for justeringer, men ikke hopp fra den ene metoden til den andre.

Tilslutt vil jeg advare mot alle bli rik over natten produkter som tilbys da disse kun er laget for at selgeren skal tjene penger. Slike metoder finnes desverre ikke, og er dette målet vil jeg anbefale å tippe lotto hos Norsk Tipping.

En av de raskeste metodene for å komme i gang med å tjene penger på internett er å registrere seg hos Tradetracker og få tilgang til bannere og linker du kan sette på ditt nettsted.

Ledende europeisk affiliatenettverk til Norge – Bli affiliate hos TradeTracker i dag!

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Nettgründer

Advertisement

 • Mange gode poeng her. Noen begynner dessuten i feil ende. De tenker penger og annonser først, mens de egentlig skulle rettet energien omkring å få et nettsted eller en blogg opp å gå. Lag noe unikt eller godt, og skap grunnlag for trafikk (besøk). Deretter (om det så går et år), har man kanskje kunnskap og overskudd til også å konsentrere seg om å tjene penger på det man har laget. Ett steg av gangen (som det sies i artikkelen), og i riktig rekkefølge. Ting tar tid, og uten mye tålmodighet vil man raskt gi opp lenge før grunnlaget for å tjene penger på nett er laget.

 • Hei Magnus

  Det er helt riktig det du sier der. Det finnes nok noen få unntak og snarveier for å oppnå suksess, men jeg tror nok de fleste finner disse ved ren tilfeldighet. Det å tjene penger på nett er ikke vanskelig, men det krever fokus, rett fremgangsmåte og ikke minst en masse tålmodighet.

  Takk for et godt innspill.

 • Bjørn

  Jeg mener at reklame bannere oftest er den dårligste metoden for å tjene penger på en nettside.
  Jeg fjernet nettop alle bannere og adsense annonser på en engelsk-språklig nettside, og beholdt kun affiliate tekst linker.
  Resultatet var en tydelig bedre konverteing (flere klikket på anonsene). Nå er siden min en webmaster relatert side der brukerene
  sikkert har stor grad av «banner-blindhet», men jeg tror resultatet vil bli likt på mange andre sider også.
  Jeg er ganske sikker på du også ville fått bedre konvertering på TD om du brukte tekstlink i stedet for banner.
  TD banneren er i mine øyne også av den litt agresive typen som enkelte vil vegre seg mot å klikke på.

 • Jeg er til dels enig med deg og har forandret litt på denne posten 🙂
  Men en nettside uten banner i det hele tatt synes jeg ser naken ut, litt reklame skader ikke….
  Som du sier er det smart å bruke tekstlinker for å selge inn et produkt, mange er nok ikke klar over det.

 • Regel nr. 1 for å tjene penger på nett er at du liker det du driver med. Det må være morsomt ellers så holder man ikke ut.