Oppsummering – Bloggermanual siste del

Da velger jeg å tro at du har lest gjennom denne artikkelserien og fordøyd innholdet, så da er det på tide å oppsummere. Listen under kan du også bruke når du setter deg ved din pc for å starte din egen blogg. Husk å se gjennom mine favorittverktøyer på nettet tilslutt i denne manualen da jeg der deler mine erfaringer med forskjellige tjenester på nettet.

1. Registrer ditt domene. Dette gjør du enkelt ved å gå til et nettsted du kan registrere domener. Sjekk listen til slutt for å se hva som er min favoritt.

2. Velg et webhotell. Her velger jeg gjerne en felles løsning da dette er det desidert enkleste. Sjekk listen igjen.

3. Finn utseende til din blogg. WordPress er som sagt min favoritt til dette da det gir større frihet til modifiseringer. Legg til hva du ønsker å ha på din side av fotoalbum, gjestebok, forum, skjemaer og lignende. Organiser med bloggen på fremsiden (dette for søkemotorene) og dine statiske sider i menyen.

4. Begynn å skrive dine artikler og blogginnlegg. Nå kan du begynne å fylle på med ditt materiale i bloggen din. Du bør ha noen statiske sider som gir informasjon som ikke forandres men holdes konstant og ikke bare forsvinner i arkivet etterhvert.

5. Begynn å jobbe mot økt trafikk. Når du har noen grunnpilarer på plass og noen bloggposter kan du begynne å jobbe mot søkemotorene, forumene og de sosiale nettverkene.

6. Fortsett å jobbe systematisk mot ditt mål.

Mine favorittverktøy

Hostgator

Dette er min favoritt til webhotell og de støtter selvfølgelig bruk av WordPress. Følg denne linken og bruk koden Nettgrunder så får du et godt tilbud om du kjøper hosting der.

Host1

Dette er også et meget bra webhotell som tilbyr det samme som Hostgator og de er faktisk norsk, følg denne linken for mer informasjon.

Core FTP

Dette er verktøyet jeg bruker til å laste filer opp til mitt webhotell de få gangene jeg gjør det. Dette er ikke noe å begynne med hvis du er helt fersk.

Domener

Om du ikke velger å registrere domener på webhotellet ditt kan du bruke Domeneshop for norske domener og Namecheap for utenlandske domener.

Malwarebyte

Dette er gratis malwareprogram som jeg bruker på min pc og som antivirusprogram bruker Microsoft Security Essentials Denne kombinasjonen har holdt mine maskiner rene i flere år.

WordPress

Dette er programmet jeg bruker for min blogg. Du kan laste ned fra denne linken gratis og deretter laste opp til ditt webhotell, eller du kan velge et webhotell (Hostgator eller Host1) hvor du installerer det automatisk ved noen få klikk.

Google Analytics

Dette er mitt favoritt analyseverktøy hvor jeg overvåker trafikken på min blogg. Dette er helt gratis. Du trenger ikke laste ned noen ting, bare registrere en konto hos Google.

MailChimp

Dette er verktøyet som sender ut e-poster til mine abonnenter. Med dette verktøyet går alt automatisk. Hver gang jeg skriver et nyhetsbrev og sender ut gjøres dette ved hjelp av MailChimp. Dette er et unikt verktøy som alle bør bruke hvis de har en e-post liste.

Google webmaster central

Dette er et slags kontrollpanel der du kan velge hvilke av Google sine hjelpemidler for nettredaktører du vil benytte deg av. Denne anbefales på det sterkeste. Det er helt gratis for alle som har en Googlekonto, som også er gratis å opprette.

OIO Publisher

Dette er en annonsemanager som har mange muligheter enten du bruker den som en plugin eller en stand alone installasjon. Kan feks brukes til rotasjon av annonser og salg av annonseplass på bloggen din.

Dette var listen over mine absolutte favoritter, men følger du bloggen min så kan det fort komme råd om noe som er bedre. Jeg tester stadig nye produkter og leverandører.

Denne artikkelserien ble kanskje noe lenger enn jeg hadde forutsett, men håper ihvertfall att jeg har gitt noen nye bloggere inspirasjon til å sette i gang. Happy blogging 🙂

Om du ikke har fått med deg denne serien kan du starte å lese her: Blogging for nybegynnere

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Å jobbe på turistvisum kan få konsekvenser... https://t.co/HjVhibAq67 - 3 timer ago
Nettgründer

Advertisement

 • Gjest

  Flott oppsummering og fin serie om blogging.

  Jeg har et tilleggsspørsmål.
  Min nettside er under ett år og jeg har stort sett opplevd at Google indekserer nye innlegg relativt kjapt – dvs. innleggene mine har vært søkbare i Google etter 5-10 minutter.
  Men nå har jeg opplevd å skrive et innlegg som ikke kommer opp i Google på over 1 døgn. Side jeg er vant til 5-10 minutter, blir 1-2 døgn «mye» i mine øyne.
  Jeg har opplevd det et par ganger tidligere også.
  Da lurer jeg på hva som egentlig er årsaken til dette. Kan det være at jeg ikke har laget en god nok og SEO-vennlig tittel, eller har laget dårlige nøkkelord, eller kanskje har skrevet en kort meta som fungerer for dårlig?
  Jeg tviler egentlig på at det er det som er svaret, for i det siste innlegget mitt har jeg fulgt den «rette» oppskriften jeg alltid har fulgt og kan ikke finne noen «feil».
  Kan det rett og slett være tilfeldigheter?
  Hva kan være grunnen til at Google plutselig ikke fanger opp akkurat dette innlegget?

 • Har vel egentlig ikke noe godt svar på dette, kan være tilfeldigheter som du sier. Noen ganger vil også nye blogger ranke godt i starten for så å falle noe tilbake.

  Personlig sjekker jeg aldri dette på nye innlegg, om de blir indeksert på 10 min eller 10 timer spiller jo egentlig ingen rolle.

  Tror også emnet du skriver om kan ha noe å si, skriver du om noe som er dagsaktuelt vil dette raskere bli mat for søkemotorene.

 • Gjest

  Det spiller nok ikke så stor rolle nei. Er nok bare litt utålmodig, eller godt vant med at det går kjapt. Og så vil man jo vite årsakene og forstå det meste av hvordan alt henger sammen når man holder på med blogging, vil jo gjøre det mest mulig riktig :=)

 • Laila

  Hei!

  Veldig interessant å lese din blogguide. Har selv veldig lyst å starte opp med blogg, evt. se om det går ann å tjene noen kroner på det..

  Det jeg lurer litt på i henhold til den Google Adsense,
  – Hva har man lov og ikke lov til når man legger denne inn på sin bloggside?
  – Kan man f.eks bruke andre annonsører i tillegg på sine sider som ikke er tilknyttet Google Adsense?
  – Kan man ha Tradedouble i tillegg til Google Adsense?

  • Du kan ikke ha Google Adsense på sider som driver med gambling og sex/porno kort fortalt.

   Du kan bruke Google Adsense på samme sider med andre affiliateselskaper som feks Tradedoubler det er ikke noe problem :-)Som du ser gjør jeg selv det her på siden min.

   Håper du har funnet noen tips her om hvordan du setter i gang som blogger. Har du flere spørsmål så fyr i vei 😉

 • Laila

  Jeg mente mer slik på det første spørsmålet om man har lov å reklamere for bloggsiden sin i andre medier..sliks om Facebook, Twitter YouTube…venner..ja over alt…om man har lov å linke til bloggsiden sin..uten at det blir noe gærnt med Google Adsense?

 • Ingen problemer med Google Adsense tanke på det 😉 Dess mere trafikk siden din får dess mere penger tjener jo Google også, indirekte.

  Så det er bare å linke i vei fra alle steder.