Blogging for nybegynnere

Dette er den første del i en større artikkelserie der jeg vil ta for meg blogging fra a til å og vil vise deg steg for steg hvordan man kommer i gang som blogger.

Informasjon før du starter

Først må jeg bare presisere at dette er laget som en brukermanual og inneholder derfor ingen fancy illustrasjoner av noen slag. Forfatteren har selv funnet frem til disse metoder på egenhånd, noe som er tidkrevende, og med denne manualen vil jeg spare deg for samme jobben.

Denne manualen er beskyttet av loven om opphavsrett og produktet kan ikke endres på eller selges uten at forfatter kontaktes først. Ved videreformidling elektronisk skal det linkes til nettgrunder.com, eller hvis den deles ellers skal forfatter alltid oppgis.

Ønsker du å starte din egen blogg men ikke aner hvor du skal starte? Da kan jeg fortelle at du er på rett vei.

I denne manualen skal jeg guide deg på rett vei slik at du skal få din egen blogg og jeg skal lære deg det grunnleggende for at du skal kunne tjene penger på din blogg.

Hva slags kunnskaper trenger jeg? Bloggermanual del 1

Hvis du vil starte din egen blogg, og ikke minst hvis du ønsker å tjene penger på den er du sikkert interressert i å vite hva du trenger av kunnskaper for å kunne gjøre dette.

Programmering

Dette er jo noe som definitivt skremmer de fleste ferske innenfor nettverdenen, men med dagens hjelpemidler (som er tilgjengelige helt gratis) er ikke dette noe du trenger å kunne.

Det er ikke som det var før at du måtte kunne HTML og CSS for å lage noe på nett. Selv startet jeg helt uten kunnskaper om programmering og er ikke noen racer på dette nå heller. Det er så mange gode hjelpemidler, så ikke engang tenk på dette. Du vil også mer eller mindre automatisk lære litt av dette etterhvert.

Kreativitet

Dette er en egenskap som mange undervurderer i denne bransjen. Alle kan skrive noen linjer hver dag og kalle det en blogg, men dette vil neppe gi deg noen stor suksess. Hvis du skal kunne tjene penger på din blogg er det viktig at du er kreativ og tenker nytt.

Noen vil sikkert påstå at kreativitet ikke kan læres, men at det er en medfødt egenskap. Dette er nok sant til en viss grad, men jeg mener bestemt også at du kan trene opp din egen kreativitet til det maksimale. Når det gjelder blogging tror jeg du kan trene opp kreativiteten din mye ved å studere andre blogger og utvikle egne ideer.

Å tenke litt nytt er veldig viktig, se hva andre bloggere gjør, og hvordan de gjør det, men for all del ikke prøv å kopiere en allerede veletablert blogg. Konkurranse kommer du til å møte uansett hva slags tema du velger å blogge om, men oppfinnsomheten og nytenkningen kan være det som utgjør den store forskjellen. Husk dette når du velger tema for din blogg. Tenk nytt og tenk annerledes.

Skriveferdigheter

Nå kommer vi til den egenskapen som er virkelig viktig i en blogg hvis du ønsker å tjene penger. Det krever definitivt ikke at du er utdannet som journalist eller noe i den duren, og dine skriveferdigheter vil helt klart utvikles etterhvert.

Når du for eksempel skal skrive en overskrift, lag den dramatisk. Dette er du absolutt tjent med da dette tiltrekker seg oppmerksomhet og vekker leserens interresse. Det er leseren du skriver for, og da er det viktig at du trigger leselysten.

Jeg vil ikke låse deg til noen mal her, men gi deg et tips. Ta en kikk på hvordan aviser gjør dette, eller for eksempel Se og Hør. Da ser og skjønner du med en gang hva jeg mener.

Bloggermanual del 2

Advertisement