Oppsummering – Bloggermanual siste del

Da velger jeg å tro at du har lest gjennom denne artikkelserien og fordøyd innholdet, så da er det på tide å oppsummere. Listen under kan du også bruke når du setter deg ved din pc for å starte din egen blogg. Husk å se gjennom mine favorittverktøyer på nettet tilslutt i denne manualen da jeg der deler mine erfaringer med forskjellige tjenester på nettet.

1. Registrer ditt domene. Dette gjør du enkelt ved å gå til et nettsted du kan registrere domener. Sjekk listen til slutt for å se hva som er min favoritt.

2. Velg et webhotell. Her velger jeg gjerne en felles løsning da dette er det desidert enkleste. Sjekk listen igjen.

3. Finn utseende til din blogg. WordPress er som sagt min favoritt til dette da det gir større frihet til modifiseringer. Legg til hva du ønsker å ha på din side av fotoalbum, gjestebok, forum, skjemaer og lignende. Organiser med bloggen på fremsiden (dette for søkemotorene) og dine statiske sider i menyen.

4. Begynn å skrive dine artikler og blogginnlegg. Nå kan du begynne å fylle på med ditt materiale i bloggen din. Du bør ha noen statiske sider som gir informasjon som ikke forandres men holdes konstant og ikke bare forsvinner i arkivet etterhvert.

5. Begynn å jobbe mot økt trafikk. Når du har noen grunnpilarer på plass og noen bloggposter kan du begynne å jobbe mot søkemotorene, forumene og de sosiale nettverkene.

6. Fortsett å jobbe systematisk mot ditt mål.

Mine favorittverktøy

Hostgator

Dette er min favoritt til webhotell og de støtter selvfølgelig bruk av WordPress. Følg denne linken og bruk koden Nettgrunder så får du et godt tilbud om du kjøper hosting der.

Host1

Dette er også et meget bra webhotell som tilbyr det samme som Hostgator og de er faktisk norsk, følg denne linken for mer informasjon.

Core FTP

Dette er verktøyet jeg bruker til å laste filer opp til mitt webhotell de få gangene jeg gjør det. Dette er ikke noe å begynne med hvis du er helt fersk.

Domener

Om du ikke velger å registrere domener på webhotellet ditt kan du bruke Domeneshop for norske domener og Namecheap for utenlandske domener.

Malwarebyte

Dette er gratis malwareprogram som jeg bruker på min pc og som antivirusprogram bruker Microsoft Security Essentials Denne kombinasjonen har holdt mine maskiner rene i flere år.

WordPress

Dette er programmet jeg bruker for min blogg. Du kan laste ned fra denne linken gratis og deretter laste opp til ditt webhotell, eller du kan velge et webhotell (Hostgator eller Host1) hvor du installerer det automatisk ved noen få klikk.

Google Analytics

Dette er mitt favoritt analyseverktøy hvor jeg overvåker trafikken på min blogg. Dette er helt gratis. Du trenger ikke laste ned noen ting, bare registrere en konto hos Google.

MailChimp

Dette er verktøyet som sender ut e-poster til mine abonnenter. Med dette verktøyet går alt automatisk. Hver gang jeg skriver et nyhetsbrev og sender ut gjøres dette ved hjelp av MailChimp. Dette er et unikt verktøy som alle bør bruke hvis de har en e-post liste.

Google webmaster central

Dette er et slags kontrollpanel der du kan velge hvilke av Google sine hjelpemidler for nettredaktører du vil benytte deg av. Denne anbefales på det sterkeste. Det er helt gratis for alle som har en Googlekonto, som også er gratis å opprette.

OIO Publisher

Dette er en annonsemanager som har mange muligheter enten du bruker den som en plugin eller en stand alone installasjon. Kan feks brukes til rotasjon av annonser og salg av annonseplass på bloggen din.

Dette var listen over mine absolutte favoritter, men følger du bloggen min så kan det fort komme råd om noe som er bedre. Jeg tester stadig nye produkter og leverandører.

Denne artikkelserien ble kanskje noe lenger enn jeg hadde forutsett, men håper ihvertfall att jeg har gitt noen nye bloggere inspirasjon til å sette i gang. Happy blogging 🙂

Om du ikke har fått med deg denne serien kan du starte å lese her: Blogging for nybegynnere

Advertisement