Privatøkonomi er populært

Privatøkonomi er et populært tema på nett og det finnes mange blogger og nettsteder som handler om dette.

Men på bloggen min er det nok ikke så mye stoff om dette men likevel er det noe jeg er interessert i. Har heldigvis relativt bra kontroll over min egen økonomi og har stabil og bra inntekt. Som mange andre har jeg boliglån å betale på og er nå ca halvveis i nedbetalings perioden, når jeg tok opp lån for 10 år siden var renten mye høyere enn den er nå. Så personlig frykter jeg ikke økte renter i årene som kommer fordi jeg vet jeg greier å håndtere de.

Fleksilån

Men jeg har også et fleksilån som jeg brukte ganske mye av i starten men har betalt inn en god sum i år. Fleksilån passer meg utmerket og er en veldig grei metode å styre sin privatøkonomi med. Det passer nok ikke for alle fordi man må ha disiplin til å betale renter og ellers sette inn penger når man har noe til overs. Dette lånet styrer du jo helt som du selv vil, det eneste banken krever er att månedlige renter blir betalt inn. Banken bryr jo heller ikke seg om hva dette lånet blir brukt til, om det er til en ny bil, pusse opp badet osv…

Forbrukslån

Men hva med deg som ikke har bolig eller er for ung til å ha opparbeidet deg noe særlig egenkapital? Har du en grei inntekt så kan man fint ta opp et forbrukslån også, det finnes jo mange aktører på banen og en av de mest seriøse er i mine øyne Centum. Der kan du faktisk søke online med Bank Id og kjapt få svar.

Boliglån

Jeg har som sagt ca 10 år igjen av mitt boliglån og det skal jaggu bli godt den dagen jeg kan betale inn siste avdrag 🙂 Men jeg er ikke en så veldig disiplinert sparer så boliglånet fungerer jo utmerket som en form for tvungen sparing også da. Og ikke minst så har jo boligverdien øket omtrent hvert eneste år siden jeg kjøpte meg leilighet og det er jo en bonus i seg selv.

Hva med din egen økonomiske hverdag? Kom gjerne med noen kommentarer.

 

Advertisement