Domener & webhotell – Bloggermanual del 3

Før vi går videre er det en ting du må forstå at det er 2 ting alle nettsteder trenger.

1. Domenenavn (eksempel.no)

2. Webhotell (serveren siden er lagret på)

Domenenavnet er adressen til ditt nettsted, som et eksempel er mitt domenenavn www.nettgrunder.com.
Et webhotell er firmaet som er innehaver av serveren som du publiserer ditt domene gjennom. Det er de som publiserer ditt materiale over nettet, lar deg ha egne mailadresser for eksempel navn@domene.com, opprette forum, chattesider, nettbutikker og alt du ønsker på ditt nettsted.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du registrerer ditt eget domenenavn og ikke benytter deg av de gratis domenene som tilbys deg. Hvis du har registrert gratis risikerer du faktisk at du mister alt du har laget siden du ikke er eier av domenet. Dette kan du lese mer om ved å besøke bloggen min.

Når du skal ha ditt eget domene må du kjøpe dette. For et .com domene koster det i underkant 100 Norske kroner. Du har sikkert sett at mange har .no domener, og for å få det må du registrere et foretak. Disse domenene er dyrere og forbehold dem med foretaksnummer.

Hostgator

Når du skal registrere ditt domene kan det være greit å velge et sted der du både kjøper domene og har webhotell i samme pakke. Dette er det klart enkleste for en nybegynner. Jeg har prøvd mange forskjellige utgaver av dette gjennom tidene, men har kommet frem til at det enkleste og beste for meg er Hostgator.com, der får jeg den komplette pakken for en billig penge. De har bra support som gir den service jeg trenger også.

Før du registrerer ditt domene er det mange ting vi skal gjennom, så les videre slik at du slipper å gjøre alle feilene som så mange har gjort før deg. Er du sikker på at du vil registrere nå kan du besøke Hostgator.com og se hva de tilbyr.

Et meget viktig punkt for en blogger er at Hostgator.com støtter WordPress, men dette kommer vi tilbake til senere. Trykk på linken for ditt spesialtilbud.(Kode: Nettgrunder)

Velger du å ikke følge meg videre, men starte på bloggen din nå, skal du vite at det er meget enkle instuksjoner for å installere WordPress der. Det gjøres ved hjelp av et tastetrykk. Skal du bygge nettside istedenfor blogg har de enkle programmer online som lar deg bygge ditt nettsted uten at du trenger å programmere.

Site Build It

Dette er det beste alternativet for den som vil tjene penger på nett og gjøre det på en enkel måte. Velger du Site Build It så får du en komplett pakke som gir deg alle muligheter. Her tilbys du alt du trenger, og de gir deg en unik mulighet til å gjøre forretning av ditt nettsted. Her designer du enkelt ditt eget nettsted på 1-2-3. Site Build It blant annet eget domene, hotell, verktøy for å bygge ditt nettsted, eget brainstorming-verktøy som hjelper deg å velge tema, nyhetsbrev, og sist men ikke minst, de hjelper deg med å markedsføringen og det å tjene penger på ditt nettsted. De gir deg full support og du kan diskutere og dele erfaringer med andre som bruker SBI i forumene deres.

Hva fungerer SBI til?

SBI fungere definitivt best til affiliate markedsføring og kommersielle sider. Det egner seg ikke til å lage sosiale nettverk eller forumer.
SBI er ikke en pengemaskin som starter trykkingen så fort du handler, men de tilbyr deg alt verktøy du trenger for å gjøre jobben som skal til. Er du fersk på nett må du gi dette alternativet litt tid på samme måte som de andre metodene. Den store forskjellen er verktøyet du har tilgjengelig. Trykk på linken og se hva Site Build It er.

Det finnes mange flere der ute, og jeg legger ut omtaler av disse på bloggen ettersom jeg selv får testet dem ut. Jeg må bare være sikker på hva jeg anbefaler.

Gratis domene

Dette er et alternativ jeg absolutt ikke anbefaler til noen. For å gjøre det enkelt skal jeg bare liste opp noen av bakdelene ved å velge gratisutgaven.

• Du eier ikke ditt eget nettsted.

• Det kan legges ned helt uten forvarsel.

• Langt og vanskelig nettadresse som ingen husker, i verste fall ikke du selv engang.

• Ikke egne mailadresser til ditt domene.

• Uønsket reklame på siden som ikke gir deg inntektene.

• Dårlig support

• Du blir ikke sett av søkemotorene.

• Du får begrenset antall sider og tilleggsprodukter. Hvis du allikevel vil prøve dette kan du besøke Webstarts.com, de tilbyr etter min mening den beste sidebyggeren for vanlige nettsider.

Å opprette en blogg – Bloggermanual del 4

Advertisement