Tjen penger som Affiliate

Tjen penger som Affiliate

En av de enleste og raskeste metodene for å tjene penger på internett er som affiliate. Å være affiliate betyr i realiteten at du sender trafikk til selgerens sitt nettsted, der de tar seg av alt som har med salg og support å gjøre og du som har referert kunden mottar en provisjon av salget. Det som etter min mening er det beste nettverket mot det Norske markedet er Tradedoubler.

De tilbyr en rekke kvalitetsmerker for Norske kunder og det er helt gratis å registrere seg som affiliate i deres nettverk. Det er bare å registrere seg å finne frem til hvilke produkter og merker du vil promotere.

Fordelen med dette er:

1. Du kan starte nå, helt uten kostnader og uten noe eget produkt, ved å lage ditt eget nettsted. Det eneste som kreves er at du registrerer deg hos et affiliatenettverk og plasserer reklamelinkene på ditt nettsted.

2. Det kreves ikke noe av din dyrebare tid for å følge opp salg eller kunder i etterkant av et salg.

3. Det finnes absolutt ingen risiko siden du slipper alt forhåndsarbeide, da dette allerede er utført av selgeren. Alle analyser er utført, produktet er testet og allerede i salg. Velger du et populært og relevant produkt for ditt nettsted er du garantert at produktet selger til den trafikken du sender.

Det er ikke til å benekte at alle disse fordelene gjør det meget enkelt å tjene penger som affiliate.

Det finnes et stort problem…

Mange av kundene du sender videre ser du aldri igjen, hvis det ikke er faste lesere av ditt nettsted. Det er en fordel for siden du sender kunden til, som kanskje selger flere produkter til kunden i fremtiden.

Hvordan unngå dette?

Det du først og fremst må gøre er å få tak i kundens kontaktinfo før de sendes videre til selgerens nettsted. På denne måten kan du følge dem opp videre og minne dem på at du fortsatt har et bra nettsted. Vil du gjøre dette så tilby gjerne noe for å få mailadressen til leseren. Gi dem noe de vil ha slik at de husker deg så fort de kommer inn på nettstedet ditt og sikre kontaktinfo.

Her er noen av fordelene med denne metoden:

1. Ved å bygge din egen liste har du muligheten til å sende nyhetsbrev og artikler til leseren på mail for å minne om at du er der, og du kan benytte denne listen til å sende ut gode tilbud som affiliate.
2. Det gir deg muligheten til å kommunisere med dine lesere og holde forholdet «varmt».

Det du trenger få å skaffe deg mail-liste er:

1. Et verktøy for å fange opp kontaktinfo.
2. Minst 5 gode artikler som fører leserne tilbake.
3. Bruk gjerne et sprettoppvindu som vises når siden din åpnes.

Bruk gjerne en egen side hvor du kun skaffer deg kontaktinfo før leserne sendes videre til produktsiden. Jeg har selv flere slike sider, og en av dem kan du se ved å klikke her. Når du ser siden så skjønner du hva jeg mener. Denne siden har jeg laget ved hjelp av Webstarts, som har et meget enkelt verktøy for å bygge nettsider. Besøk Webstarts og prøv selv, det er helt gratis. Det du skal vite er at jeg overhode ikke anbefaler gratisløsningen til annet enn å teste ut, da du risikerer å miste hele domenet ditt siden du ikke eier det selv. Test hvordan du bygger sider med gratisversjonen, men oppgrader hvis du vil tjene penger på det i fremtiden. En annen ting er at din nettadresse kun blir et underdomene med gratisversjonen og at det gir deg begrenset lagringsplass.

Som du sikkert så på siden så ga jeg noe til min leser i bytte mot kontaktinfo. En annen ting er at jeg kartlegger med dette om leseren er interessert i temaet jeg tilbyr. Jeg vil også bare legge til at denne siden kunne jeg også brukt for å selge bøkene, ved å bytte ut kontaktinfo boksen med en paypal knapp, men i fremtiden er faste lesere mye mer verdt.

Nå har du sett hvor jeg finner kvalitetsprodukter og merker jeg kan tilby leserne, og du har sett siden hvor jeg skaffer meg kontaktinfo til min mail-liste. Du har sett hvor man kan lage slike sider helt gratis, og nå kommer jeg til det siste og kanskje viktigste punktet. Hvordan lage skjemaet og behandle kontaktinfoen.

Det finnes flere levrandører av automatiske mailtjenester på markedet. Det finnes gratis alternativer, som jeg selv har prøvd uten hell da det endte med at jeg mistet en liste med over tusen mailadresser som ble slettet, men det er en helt annen sak. Jeg lærte ihvertfall mye om den programvaren, og hvordan en ikke driver business.

Når det gjelder dagens situasjon bruker jeg Aweber som leverandør av mailtjenester og er meget fornøyd med det. Der finner man mange forskjellige skjemaer til å sette på siden som en enkelt kan tilpasse, og alt kan automatiseres når det gjelder utsending av mailer. Selv sender jeg ikke ut så mange mailer, så jeg skriver skjelden mer enn en mail pr uke hvis det ikke dukker opp noe helt spesielt. Hvis du vurderer å bygge en maill-liste vil jeg anbefale å ta en titt på Aweber, som er et godt alternativ til en fornuftig pris.

Da har jeg gitt deg min oppskrift på hvordan jeg gjør det for å tjene penger som affiliate og internettmarkedsfører. Du må gjerne kopiere alle metoder jeg har beskrevet her og gjøre på samme måte. Du må også gjerne videreutvikle eller tilpasse dette systemet slik at det passer temaet for ditt nettsted eller din blogg.

Advertisement