Invester i bloggen din og tjen penger

Ønsker du å tjene penger på bloggen/nettsiden din, er det nødvendig å investere.

Jeg tar her utgangspunkt i att du har en nettside/blogg med eget domene og egen hosting. Så slike kostnader er ikke interessant i denne sammenhengen, men det kan være lurt og ikke velge de aller billigste webhotellene det kan man svi for senere om du bygger opp en populær blogg. Mange starter gjerne opp en blogg og bruker et gratis tema og slenger opp noen adsense annonser og vips så er man i gang med å tjene penger uten å ha investert noe. Det kan være greit nok i starten men etterhvert så ønsker man å tjene mer penger og det er da det må investeres.

Hva skal du investere i?

Mange velger å kjøpe et såkalt premium theme eller tema/design på godt norsk. Det kan gjøre att din nettside får et mer profesjonelt preg men det som ikke vises utad er mulighetene som ligger i kontrollpanelet til temaet. Premium tema har ofte mye mere valgmuligheter og innstillinger i kontrollpanelet som gjør livet til deg som blogger/webmaster mye lettere. Ønsker du å kikke nærmere på et premium theme som har et typisk magasinpreg vil jeg på det sterkeste anbefale. Click here to visit Gabfire Themes. Jeg har brukt deres tema på et par nettsider og er veldig fornøyd og ikke minst har de en support som går langt ut over hva man kan forvente.

OIO Publisher

Dette er min siste investering og det er en annonse manager. Den kan installeres som en plugin eller som en egen plattform. Med OIO Publisher kan du lett holde styr på dine annonser og rotere forskjellige annonser på samme sted. Du kan bruke den til salg av egne annonseplasser og andre produkter. OIO har på kort tid blitt en markedsleder i sitt felt, les mer om OIO Publisher her.

AWeber

Er av mange ansett for å være den beste tjenesten for utsendelse av nyhetsbrev og tilbud til lesere. Det finnes selvsagt gratis alternativ men disse er gjerne begrenset til x antall utsendelser pr måned. Den observante leser vil kanskje ha lagt merke til att Nettgrunderen ikke har noe nyhetsbrev og det er korrekt. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å sette det opp ennå men det kommer 🙂 Å sende ut nyhetsbrev til dine lesere er med på og opprette en kontakt med de som kan vise seg å være gull verdt senere. Med det mener jeg att du trenger ikke nødvendigvis bare sende ut «nyheter» til dine lesere men også legger ved affiliatelinker og andre ting du kan selge inn hos leseren. Mulighetene er mange, les mer om Aweber her.

Andre investeringer

Det finnes selvsagt mange forskjellige typer investeringer man kan gjøre, alt i fra en rekke plugins som feks Keyword Winner til kjøp av andre tjenester for å gjøre bloggen din bedre. Mange som starter med blogging fortsetter gjerne med flere og nye blogger fordi da har en flere ben og stå på, og da er muligheten for økt inntekt til stede. Kjøp av andre nettsider kan også være en lur måte å tjene penger på, men da må du passe på att den nye nettsiden er en du har interesse for og ser potensiale i for videre drift.

Personlig så har jeg re-investert ca 50% av min web-inntekt i år og det er fordi jeg tror det vil lønne seg på sikt. Har du som er blogg/nettside eier investert noe i år?

Les også om:
Internettmarkedsføring
Hvem kan du egentlig stole på?

Nettgründer
Blogger om å tjene penger på nett, sosiale media, WordPress, driver også noen andre nettsider i forskjellige nisjer som feks reise.
Nettgründer

@BjornKjelstadli

Webmaster som drifter forskjellige nettsider. Reise, blogging, seo, web og affiliate er stikkord i så måte 🙂 https://t.co/XboF7BotsO Web, travel, seo
Å jobbe på turistvisum kan få konsekvenser... https://t.co/HjVhibAq67 - 3 timer ago
Nettgründer

Advertisement

 • Pingback: linksiden.no()

 • Investert i aweber jeg også, ikke kommet igang enda 😮

  Noen småkroner på adwords og fb-ads men for meg virker innsats å betlae seg mest. OIO se rinteressant ut men er redd det blir enda en funksjon jeg ikke vil nbruke…

 • picxx

  Det er et ordtak som går slik:
  «You got to spend money to make money» og det er også sant innenfor web. Det beste er i starten å invistere i langsiktige prosjekt og re-invistere 100% av all inntekt du tar inn på web.

  For å dra en liten sammenligning:
  Disse rosabloggerne har 1 blogg. Jeg skal vedde skjorta mi på at de ikke har reinvistert så mye som en krone på andre webbasrte prosjekt.
  Den dagen de velger å slutte å blogge stopper inntekten fra web fra dag 1. Hadde de reinvistert i langsiktige prosjekter som etterhvert omtrent kunne blitt drevet på autopilot hadde de kunne nytt godt av inntekter fra web i lang tid etter at de la bloggingen på hylla … men hvem lurer jeg, rosabloggere er rosabloggere .. hvorfor kalles de ikke blondinebloggere?

 • Det engelske uttrykket der er ganske så korrekt picxx 😉

  Og jeg tror heller ikke disse rosabloggerne har reinvester sine inntekter, men de er kanskje ikke så opptatt heller da på å tjene penger på nett. Men jeg tror nok en og annen av de som har blitt populær og godt besøkt sliter litt når de skal komme seg ut av blogg.no sitt klamme grep og tjene sine «egne penger»

 • Pingback: Godt Nyttår til alle nettgründere! | Nettgründer.com()

 • jeg er enig med deg. jeg investerte i eget domene, webdesigner og webhotel og har det mye bedre med bloggen min her, og den økte kjempemasse etter at jeg gjorde det, så den støtter jeg så absolutt 🙂

 • Flott å høre Christine og jeg ser att bloggen din er jo kjempepopulær. Keep it up girl 😉

 • BloggFeber

  MailChimp bør virkelig nevnes. Veldig greit med gratis mailsystem i oppstartsfasen. =) Hvordan funker K.Winner for deg? Jeg har sett på den, og jeg synes ærlig talt man kan bruke tiden sin på mye annet fornuftig enn å vente på resultatene. Det tar jo evigheter! Synes også det er ganske unødvendig i lille Norge å bruke KW enn så lenge. Har man litt SEO i bakhodet så tror jeg det skal gå greit.

 • Ja MailChimp er et godt tips jeg vet om mange som er fornøyd med de. Keyword Winner er jeg godt fornøyd og flere av mine bloggposter rangerer høyt på big G 🙂 Vet ikke helt hva du mener med å vente på resultatene?

 • BloggFeber

  Jeg så demovideoen på salgssiden til KW der det tar en stund å få opp rangering/forslag til tittel. =) Uansett er det ikke noe jeg er så begeistret for..

 • Okay jeg forstår, jeg har ihvertfall ikke hatt noe problem med hastigheten sånt sett.

 • Pingback: Bloggermagasinet()

 • Pingback: Valg av tema for din blogg - Bloggermanual del 12 | Nettgründer.com()

 • Pingback: Velkommen til 2013 | Nettgründer.com()

 • Norsk WordPress

  Jeg har også investert i OIO og er veldig fornøyd med den pluginen. Sen så har jeg også kjøpt myreview plugin for å lage reviews til en ny side som jeg holder på med.