Invester i bloggen din og tjen penger

Ønsker du å tjene penger på bloggen/nettsiden din, er det nødvendig å investere.

Jeg tar her utgangspunkt i att du har en nettside/blogg med eget domene og egen hosting. Så slike kostnader er ikke interessant i denne sammenhengen, men det kan være lurt og ikke velge de aller billigste webhotellene det kan man svi for senere om du bygger opp en populær blogg. Mange starter gjerne opp en blogg og bruker et gratis tema og slenger opp noen adsense annonser og vips så er man i gang med å tjene penger uten å ha investert noe. Det kan være greit nok i starten men etterhvert så ønsker man å tjene mer penger og det er da det må investeres.

Hva skal du investere i?

Mange velger å kjøpe et såkalt premium theme eller tema/design på godt norsk. Det kan gjøre att din nettside får et mer profesjonelt preg men det som ikke vises utad er mulighetene som ligger i kontrollpanelet til temaet. Premium tema har ofte mye mere valgmuligheter og innstillinger i kontrollpanelet som gjør livet til deg som blogger/webmaster mye lettere. Ønsker du å kikke nærmere på et premium theme som har et typisk magasinpreg vil jeg på det sterkeste anbefale. Click here to visit Gabfire Themes. Jeg har brukt deres tema på et par nettsider og er veldig fornøyd og ikke minst har de en support som går langt ut over hva man kan forvente.

OIO Publisher

Dette er min siste investering og det er en annonse manager. Den kan installeres som en plugin eller som en egen plattform. Med OIO Publisher kan du lett holde styr på dine annonser og rotere forskjellige annonser på samme sted. Du kan bruke den til salg av egne annonseplasser og andre produkter. OIO har på kort tid blitt en markedsleder i sitt felt, les mer om OIO Publisher her.

AWeber

Er av mange ansett for å være den beste tjenesten for utsendelse av nyhetsbrev og tilbud til lesere. Det finnes selvsagt gratis alternativ men disse er gjerne begrenset til x antall utsendelser pr måned. Den observante leser vil kanskje ha lagt merke til att Nettgrunderen ikke har noe nyhetsbrev og det er korrekt. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å sette det opp ennå men det kommer 🙂 Å sende ut nyhetsbrev til dine lesere er med på og opprette en kontakt med de som kan vise seg å være gull verdt senere. Med det mener jeg att du trenger ikke nødvendigvis bare sende ut «nyheter» til dine lesere men også legger ved affiliatelinker og andre ting du kan selge inn hos leseren. Mulighetene er mange, les mer om Aweber her.

Andre investeringer

Det finnes selvsagt mange forskjellige typer investeringer man kan gjøre, alt i fra en rekke plugins som feks Keyword Winner til kjøp av andre tjenester for å gjøre bloggen din bedre. Mange som starter med blogging fortsetter gjerne med flere og nye blogger fordi da har en flere ben og stå på, og da er muligheten for økt inntekt til stede. Kjøp av andre nettsider kan også være en lur måte å tjene penger på, men da må du passe på att den nye nettsiden er en du har interesse for og ser potensiale i for videre drift.

Personlig så har jeg re-investert ca 50% av min web-inntekt i år og det er fordi jeg tror det vil lønne seg på sikt. Har du som er blogg/nettside eier investert noe i år?

Les også om:
Internettmarkedsføring
Hvem kan du egentlig stole på?

Advertisement