3 enkle metoder for flere kommentarer på din nye blogg

Flere kommentarer på din blogg

Så du har skrevet ett flott og nyttig innlegg og du har lagt hele din sjel bak det. Du er stolt, for innlegget ble akkurat slik du hadde tenkt deg på forhånd. Det er ferdig redigert og du har kanskje lagt inn et illustrasjons-bilde og du trykker på publiser knappen.

Det går en dag, det går to dager før det går opp for deg att det gode innlegget du skrev ikke har fått en eneste kommentar. Er det ingen som bryr seg om bloggen min, etter alt arbeidet jeg har lagt ned og det jeg har å si? Dette er frustrerende tenker du og lurer på om det er noe vits i å skrive og utvikle bloggen noe videre. Det er ingen kontakt med leserne og hvorfor skal jeg gidde å skrive nye innlegg?

Trist historie og nok en lovende blogger slutter å skrive. Det er synd fordi vedkommende ikke hadde  lest denne artikkelen, fordi da ville han eller hun funnet ut att det ikke bare handler om kvalitet på innleggene men også om noe annet….

Følger du disse  tre metodene vil du garantert få flere kommentarer på din blogg, få ny inspirasjon og kontakt med andre folk i din nisje.

1. Kommenter på små og middels store blogger

Om du ønsker å motta kommentarer, finn andre blogger i din nisje eller interesse område der du leser og kommenterer. Og jeg anbefaler deg da og velge mindre blogger, men hvorfor det sier du?

Jo fordi kommenterer du på en stor blogg med mye trafikk vil din kommentar forsvinne raskt nedover i mengden. Men legger du igjen kommentarer på mindre blogger så vil de sette pris på det og kanskje kommentere innlegg på din egen blogg. Men for all del ikke kom med sånne kommentarer som «Hei, kul blogg» osv…Legg igjen kommentarer som er relevant for innlegget!

Kommenterer du på 10 til 15 blogger hver dag, vil det skaffe deg et «navn» og du vil se en jevn og økende trafikk til din blogg i tillegg til flere kommentarer selvsagt.

Dess flere kommentarer du gjør, dess mer erfaring får du, og etterhvert så blir det ingen problem for deg å legge igjen 10-15 kommentarer på en time. Og tro meg denne timen kan være en veldig god investering i din bloggs fremtid.

3. Svar for all del på kommentarer!

Nå begynner du og se resultater av din innsats og du får kommentarer som gjør att dine innlegg faktisk blir bedre enn du hadde tenkt deg på forhånd. Og det er kjekt å få kommentarer som kanskje ikke samsvarer helt med dine egne meninger. For da vil du kanskje se det du har skrevet fra en litt annen vinkel.

Gode kommentarer fortjener oppmerksomhet så ikke glem å svare på de. Det gjør du rett og slett fordi du setter pris på det men også for å skape en diskusjon. Men hvorfor skape en diskusjon i grunn?

Ganske enkelt fordi da får du andres meninger presentert på din blogg og det er noe av poenget med blogging. Du lærer og utvider din horisont og ikke minst du får flere kommentarer på din blogg.

3. Gi beskjed til de som kommenterer

En ting som er viktig, er å gi de som kommenterer en mulighet til å følge med på diskusjonen uten å måtte gå innom bloggen din å sjekke hvert tiende minutt. Og det er det jo de færreste som gidder, men det finnes en løsning. Det er derfor dette tredje punktet er viktig for å holde aktiviteten oppe i kommentarfeltet. Det du trenger er en plugin.

Subscribe to comments reloaded

Dette er en plugin som gjør att du kan abonnere på nye kommentarer og få melding om det rett i din e-post innboks. Og da er det veldig enkelt å følge med på nye kommentarer og da øker sjansen mye for att vedkommende kommer tilbake og kommenterer igjen. Det fine med akkurat denne plugin er att du også kan abonnere på nye innlegg uten å selv ha lagt igjen kommentar.

Bruker du selv kommentar plugins, og evt hva er dine erfaringer med det?

Advertisement