Bitcasa, en ny tjeneste for lagring på nett

Blir Bitcasa en Dropbox killer? Foreløpig er det for tidlig å si, men tjenesten virker lovende og er nå i en betafase der du har ubegrenset med lagring i nettskyen.

Bitcasa ble lansert bare for ca 1 måned siden og er inntil videre gratis, i følge nettsidene deres vil prisen senere bli 10 dollar pr mnd for ubegrenset lagring. Og det er noe som konkurrentene Google Drive og Dropbox  ikke er i nærheten av å matche. I likhet med andre tjenester må du laste ned en klient fra Bitcasa som skal styre nettlagringen din og du må også registrere deg på nettsidene deres enten med bruk av din Facebook/Twitter profile eller med e-post og passord.

Her er en video som viser deg hvordan synkroniseringen fungerer

Du har tre valg når det gjelder lagring på Bitcasa sine servere og det er enten Infinite, Sync eller Backup. 

Infinite: Betyr uendelig på norsk og da har du i teorien ubegrenset med lagring. Velger du dette når du legger til en mappe i Bitcasa så ser dette ut som en vanlig mappe på pc`en din og Bitcasa streamer innholdet ditt og det er tilgjengelig overalt hvor det er Internet. NB! når du velger Infinite blir filene dine lastet opp til Bitcasa og slettet fra din maskin!

Sync: Legger du mappen i sync blir innholdet kopiert til Bitcasa og alle dine andre enheter som du bruker Bitcasa på, som feks andre datamaskiner eller mobiltelefoner. Og forandringer du gjør på innholdet som du legger i sync blir da automatisk synkronisert på dine enheter.

Backup: Da blir mappen som du velger liggende lokalt på din maskin og en kopi blir automatisk laget i nettskyen til Bitcasa. Gjør du forandringer i mappen blir dette automatisk lagret i skyen.

Husk att dette er en tjeneste i beta så ikke last opp det du har av filer og mapper, men jeg anbefaler deg å teste det ut nå. Det kan kanskje vise seg å være en fordel etter det blir en betalings tjeneste. Om det blir slik som Dropbox att noe blir gratis og utvidet lagring  vil koste $10 vet jeg ikke ennå. Jeg var tidlige inne i Dropbox og har nå ca 24 GB lagring gratis der og er meget godt fornøyd med de.

>>>Registrer deg hos Bitcasa her!<<<

Advertisement