Det blir kun en Google Pagerank oppdatering i 2013

Google har bekreftet att det blir bare en pagerank oppdatering i år og dermed blir det kun den ene som var 4 februar 2013.

Pagerank har i mange år vært brukt som en indikator for å måle autoritet på nettsider. Starter på 0 og går opp til 10, dess høyere rank dess bedre, mange nettsideeiere, internettsmarkedsførere, annonsører osv har brukt denne målingen i sitt arbeide. Mange har altså ventet på nye oppdateringer men nå slipper de å lure mer på det.

Matt Cutts kom med denne uttalelsen den 6 oktober i et svar på en Twittermeldig fra Niels Bosch der han sier att han blir overrasket om så skjer. Matt Cutts er leder for Google sin spam avdeling der de kontinuerlig jobber for å forbedre søkeresultater i søkemotoren til Google.

 

Det har skjedd for noen år siden att Google bare hadde en oppdatering i løpet av et år, men mangelen på oppdateringer i år har ført til att mange spekulerer i att Google Pagerank er død.

Hvorfor så få oppdateringer i år?

I følge Matt Cutts er det fordi systemene som skal sende informasjon til Google sin toolbar er ødelagt. Men han sier videre att interne systemer som Google har kontinuerlig oppdaterer pageranken, kun til internt bruk altså.

Google har i hele år jobbet mye med sin søkemotor og det har vært store endringer å spore både negative og positive for oss nettside eiere. Denne store oppgraderingen, som er en kontinuerlig prosess er nok grunnen til att Pagerank systemet har ligget på is hos Google tror jeg ihvertfall.

Men tror du dette er begynnelsen på slutten for Google Pagerank? Vil de fortsette med oppdateringer i 2014?

Oppdatering 10.12.13

Vel der tok både Matt Cutts og jeg feil, for i forrige uke kom faktisk Google med en ny oppdatering 😉 Her på Nettgrunder en ranken uforandret og det er jeg bra fornøyd med. Hvordan gikk det med deg?

 

 

Advertisement