Google PageRank oppdatering nr 2 i 2011

I dag kom Google med en etterlengtet PageRank oppdatering.

Mange webmastere er kanskje ikke så opptatt av PageRank på sine nettsider, men allikevel følger de med og sjekker når Google har hatt en oppdatering 😉 Personlig så gikk det bra for flere av mine nettsider og aller best her på bloggen hvor PageRank steg fra 0 til 4, dette er jeg selvsagt meget fornøyd med.

Dette tolker jeg dit hen att jeg må ha gjort en del riktige ting siden denne bloggen ble startet i fjor, da snakker jeg om relevante innlenker og att innholdet på bloggen har vært nyttig for mine lesere.

Hva er Google PageRank?

Sikkert mange som ikke vet det eller har brydd seg om det tidligere men Google har et sinnrikt system der de måler verdien av et nettsted som er kalt algoritme. Den rangerer nettsider fra 0-10 der 10 er den høyeste verdien et nettsted kan ha, feks så har en av norges best besøkte nettsider VG en PR på 7 sammenlignet med Facebook som nå har 10. Med andre ord er det svært vanskelig for en vanlig «blogger» å få en høy PR.

Det finnes mange måter å sjekke PageRank på og jeg bruker ett eller flere tillegg i nettleseren min Google Chrome for å sjekke det. Du kan også følge denne linken her så kan du sjekke din PageRank nå, og hva ble resultatet sa du? 🙂

 

Advertisement