Hvor godt skriver du? Del 2

Hvor godt skriver du – godt nok til å tjene penger på det?

Det er stor forskjell på hva hver enkelt mesterer, noen er gode til å utføre praktiske gjøremål mens andre er bedre på teorien, noen gode idrettsutøvere mens andre er bedre innenfor musikk. Alle har sine gode og dårlige sider, og faktorer som lidenskap og interesse er gjerne avgjørende for hva hver enkelt mestrer.

Når jeg daglig sitter og leser diverse blogger på nettet blir jeg til tider meget imponert over hvor mange som har utrolig gode skriveferdigheter. Jeg skal innrømme at i starten mistenkte jeg mange for å være profesjonelle skribenter, men fant jo fort ut at dette faktisk var skrevet av mannen eller kvinnen i gata.

Det som slår meg er at vi faktisk har så mange gode skribenter som ikke tjener ei krone på hva de skriver. Noen tjener kanskje litt på sine blogger ved å legge til noen reklamelinker eller bannere, men hvorfor ikke tjene på selve skrivingen direkte.

Kunne du tenkt deg å tjene litt ekstra? Er du kanskje en av dem som drømmer om et gjennombrudd som skribent? Hva med litt ekstra penger til ferie etter en godt under middels Norsk sommer?

Mange sitter med drømmer uten å gjøre noe med det, hvorfor er det slik? Er det fordi ingen kommer på døra med tilbudet, eller er det frykten for å mislykkes? Hvis man ikke vet om eller finner tilbudet forstår jeg godt, men frykten for å mislykkes er jeg ikke med på. Det mange velger å kalle mislykket er for en med rett holdning bare et bevis på at en ting ikke fungerer og at taktikken må endres litt.

Tilbake til skrivingen.

Det kan være vanskelig å komme inn i markedet og få betalt for hva man skriver uten å vise til tidligere jobber eller erfaringer som skribent, og dette gjelder nok spesielt hvis man kun behersker det Norske språket. Behersker man det Engelske språket finnes det nettverk som, for å gjøre det enkelt, betaler per artikkel for alle rettigheter og videreselger artikkelen til aktuelle kjøpere. På denne måten er det bare å skrive artikkelen, sende den inn for godkjenning og deretter vente på sjekken i posten. Dette hørtes kanskje enkelt ut, og ja, det er faktisk ikke verre. Jeg skal forklare litt mer detaljert.

Jeg har hatt gleden av å ta en kikk på et av disse nettverkene som formidler skrivejobber. De har tusenvis av temaer man kan skrive om, og man velger selv hvordan man vil skrive om temaet (blogpost, artikkel, novelle, osv…). De gir også muligheten til å være med å forbedre bøker eller manuskript til filmer. Dette nettverket heter Real Writing Jobs og gir følgende provisjoner til sine skribenter.

-Artikkel betales med opp til 100 USD.
-Noveller betales med opp til 500 USD.
-Blogpost betales med opp til 50 USD.
-Forbedringer av film eller bokmanuskript betales med opp til 45 USD pr time.

Dette er etter hva jeg kan finne den høyeste provisjonen som betales ut for freelance skrivejobber hos slike selskaper. Den eneste bakdelen med dette selskapet er at de tillater kun et begrenset antall skribenter, men på det tidspunktet jeg skriver dette innlegget er det fortsatt ledige plasser.

Er du klar for å prøve deg som skribent og tjene penger på det? Start i dag og du er et steg nærmere bilen, ferieturen, eller det du drømmer om men ikke kan ta deg råd til.

Besøk linken under og ta en kikk på nettverket selv, men husk at dette gjelder kun et begrenset antall plasser og at det må skrives på Engelsk.

For å sjekke Real Writing Jobs trykk på denne linken.

Advertisement