Vanlige taktikker for markedsføring på internett

Reklame i nasjonale aviser kan koste over 100 000 kroner for en dags utgave. Dette er priser som er mye mer enn hva en liten norsk firma kan drømme om. Nå er tiden inne for alle norske foretak å starte med markedsføring på internett. I denne artikkelen skal vi se på de tre mest populære strategier. Markedsføring på internett er lik all vanlig markedsføring. Man må lage en plan og følge denne. Ingenting kommer automatisk, men med nettet er det mulig å måle resultater i en grad som aldri før har vært tilgjengelig.

Kjøpt annonsering

Som i normal markedsføring er det også her mulig å kjøpe annonseplass på forskjellige nettsider og søkemotorer. Dette er en økonomisk taktikk som gir hurtige resultater som kan spores. Prisen for reklame kommer ann på hvor mange andre som vil ha samme reklameplass som ditt foretak. Dette bestemmes med en auksjon. En betalt plassering i søkemotorene baserer seg på pris per klikk og ikke visninger. Dette er en viktig metode for foretak som ønsker å få umiddelbare resultater som gir god styring på budsjettet.

Foto: Wikimedia Commons

Søkemotoroptimalisering

Hvilke nettsteder som havner på topp i søkeresultatene er en komplisert affære. Et viktig element med å være synlig på webben handler om tiltak for å få høye plasseringer i søkemotorene.  Det viktigste med synlighet i søkemotorene er hvor mange andre nettside som linker inn til din virksomhet og hvor gjeldende innholdet på nettsiden er. En klar nettstruktur med tydelige overskrifter og ordnet kilde er også hjelpsomt. Dette er en strategi som gir langsiktige resultater for web siden til firmaet ditt.

Twitter og Facebook

I Norge er over 2(!)2 millioner medlemmer på facebook. Alle firmaer bør være tilstede der kundene er og nye sosiale medier er intet unntak for dette. Folk snakker om deg uansett. Det er opp til din virksomhet om dere vil delta i kommunikasjonen. Flere foretak velger å bruke nye sosiale medier for å få tilbakemeldinger på varer og bruke det som et tillegg for kundeservice. De mest brukte sosiale mediene som brukes i Norge er facebook og twitter.  Disse har muligheter for virksomheter å registrere egen profil og legge inn informasjon, og delta i samtaler på lik linje med vanlige registrerte privatpersoner. Dette er en viktig metode som gjør at bedriften blir sett på som nytenkende og tilgjengelig for tilbakemeldinger.

Skal din virksomhet ha suksess med markedsføring på internett er det avgjørende at dere kombinerer alle disse strategiene og gir jobben til noen som har erfaring og kunnskap om hvordan man kostnadseffektivt håndterer alle aspekter rundt markedsføring på internett.

 

Om forfatteren

Artikler om Lignende temaer finnes her

Advertisement