Lag system i din blogging

Driver du flere nettsider eller blogger? Har du et system der du lagrer informasjon om sidene dine?

Det er sikkert mange måter å gjøre dette på men jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan jeg gjør det. Jeg bruker ganske enkelt et mappesystem på pc`en min.

Er du i likhet med meg ute etter å tjene litt penger på nett har du sikkert flere nettsider og blogger. Men etterhvert kan det da bli vanskelig å holde oversikt over themefiler, bilder,affiliateinfo, plugins, notater osv. Det er da du bør begynne å bruke et mappesystem, lag en hovedmappe for hver enkelt nettside du driver.

I hovedmappene legger du all informasjon du har om nettsidene dine, lag så undermapper der du katalogiserer de forskjellige tingene du lagrer. Hvordan du fordeler de forskjellige tingene er jo opp til deg, men du må ha en mappe der bilder blir lagret så kan du jo fordele resten slik du selv føler for.

Det er nokså mye informasjon som følger med en nettside og her skal jeg ramse opp det jeg ville ha lagt i mapper for nettsiden/bloggen min.

1. Har du kjøpt et theme/tema til siden din så er det viktig å lagre filene så du har backup og for lagring av nye og oppgraderte themefiler. Husk også å noter ned evt forandringer du gjør i themfilene, det er fort gjort å glemme det når du har oppgradert til ny versjon av themet ditt.

2. Mulig du også har kjøpt noen plugins, de må også lagres så du vet hvor du har de.

3.  Bilder selvfølgelig 🙂

4. Diverse informasjon om brukernavn og innlogging på siden. Informasjon om feks spesielle ting du har gjort med plassering av annonser og affiliatelinker.

5. Kanskje kjører du en ukentlig eller månedlig backup, da er det greit å ha en egen mappe for det også

Det er noen filer som også kan være greit å legge i fellesmapper fordi dette er ting du kanskje bruker på flere eller alle nettsidene dine.

1. Dette kan være bilder som kan brukes på flere nettsider.

2. Innlogg  informasjon til webhotell og affiliateselskaper.

3. Plugins og themefiler du bruker på flere nettsider.

I tillegg bruker jeg Google Docs til å lagre litt forskjellig informasjon som jeg kan ha kjapp tilgang til når jeg driver med mine nettsider. Der har jeg feks litt info om enkle html koder jeg bruker, brukernavn og passord på forskjellige ting, et lite regnskap og litt notater om ideer som plutselig popper opp. Med andre ord, Google Docs er veldig hendig å bruke til lagring av diverse dokumenter osv.

Til slutt vil jeg trekke frem Dropbox som en vesentlig faktor i mitt mappesystem, les min artikkel om det: Dropbox anbefales for online lagring

Med Dropbox så kan du synkronisere mappene dine mellom flere pc`er, du har tilgang på de samme filene online, og det fungerer på tvers av alle operativsystem både på pc og mobile innretninger.

Så synes jeg det kan være spennende å høre med andre bloggere/webmastere/nettgründere, har dere et system i nettbusinessen deres?

Advertisement