10 Tips for økt trafikk til din blogg

Dag 1

En dag er den første for alle blogger, dette er en spesiell dag for eieren og etter denne følger mange meget spesielle dager og små milepæler. Første dag har bloggen kun en, men meget trofast leser, nemlig deg selv. Etter noen dager får du dine første besøk etter å ha fortalt familie og venner om din blogg. Dette er vel omtrent dit du kommer når det gjelder lesere uten å sette inn flere tiltak.

Her kommer mine tips for å nå nye lesere. Disse tipsene er spesielt for de helt ferske bloggerne der ute som ikke vet hvordan de skal få trafikk på sin side.

Begynn øverst på listen og jobb deg systematisk nedover. Dette fordi trinnene henger noe sammen og det ene trinnet legger grunnlag for det neste. Etter å ha jobbet deg systematisk gjennom lista bør du kunne sitte med minst 50 trofaste lesere av din blogg, et antall som gir deg en god grunnstamme for videre utvikling. Herfra vil du også få god hjelp av jungeltelegrafen.

10 Tips for økt trafikk

10. Skriv minst 5 grunnpilarartikler. Det jeg mener med grunnpilar er kvalitetsartikler som er ment for å lære dine lesere noe nytt. Disse artiklene bør inneholde over 500 ord og de må inneholde mange praktiske råd og tips. Denne artikkel du nå leser kan absolutt kalles en grunnpilar siden den gir leseren tips og råd som er nyttige i oppstarten. Artiklene må være av en karakter som gjør at de ikke går ut på dato, siden dette er dine grunnpilarer som folk alltid kan komme tilbake til. Nyheter egner seg overhode ikke i grunnpilarer. Jo flere grunnpilarer du har i din blogg, jo bedre er det.

9. Skriv minst ett nytt blogginnlegg hver dag. Ikke alle innlegg behøver å være grunnpilarer, men jobbe med dine grunnpilarer samtidig som du holder bloggen fersk med daglige oppdateringer. Det viktige er å vise dine førstegangsbesøkende at denne bloggen er oppdatert, og at her finner jeg nok noe nytt neste gang også. Dette fører til at leserne legger til nettopp din blogg blant bokmerkene sine og kommer tilbake.

Du trenger ikke å skrive noe nytt hver eneste dag i all fremtid, men dette er spesielt viktig i oppstarten når du er avhengig av nye lesere. I starten må du gi dine loyale lesere noe nytt hver dag slik at de er fornøyde og kommer tilbake. Dette er spesielt viktig de første månedene, og etter den tid blir du lettere tilgitt av dine trofaste lesere om du reduserer til noen nye innlegg pr. uke.

8. Finn et bra domenenavn. Hvis du er seriøs med bloggen din bør du være seriøs i valg av domenenavn også. For at jungeltelegrafen skal kunne hjelpe deg er det viktig at du har et bra domenenavn som folk klarer å huske. Hvor mange ganger har du ikke snakket med noen som nevner at du skulle sett det nettstedet som er så bra, husker bare i navnet i farta. Lag det enkelt slik at folk husker, da kan de lettere fortelle om det og ikke minst det blir lettere å finne i nettleseren. Et .no domene er forbeholdt organisajonsnummer i Norge, men det kan du enkelt registrere hos Brønnøysundregistrene (husk at dette bringer deg merarbeid med regnskap selv som privatperson og jeg anbefaler det ikke). Prøv å få til et .com domene og et bra navn, da har du en god start.

7. Legg igjen kommentarer på andre blogger. Så fort dine grunnpilarer er på plass og du er igang med å skrive dine daglige oppdateringer er du klar for den store internettverdenen. Den beste måten å finne de rette leserne for din blogg er ved å kommentere andre sine blogger. Du bør finne blogger som er direkte eller indirekte tilknyttet det tema du blogger om. Grunnen til dette er at bloggen du da kommenterer har samme lesere som du sikter mot.

De fleste blogger tillater deg å legge inn kommentaren med signaturen din som inneholder navn, tittel og link tilbake til din blogg. Dette er en flott metode å finne lesere. Hvis du nå legger inn gode innlegg som har en nytteverdi for leserne av den bloggen du kommenterer kommer du til å tiltrekke deg nye lesere som trykker på din link for å lese mer av ditt innhold.

6. Trackbacks og linker til andre blogger. Trackback er en form for samtale mellom blogger. Når du skriver din artikkel og linker eller refererer til innholdet i en annen blogg bruker du trackback for å komme inn i den bloggen du refererer til. En oppsummering av din artikkel vil da vises som kommentar i den andre bloggen. Dette er en måte å fortelle andre at du har linket eller referert til dem.

Dette er en god metode på lik linje med å kommentere andre blogger da det legger igjen en link til din blogg som leserene kan følge for å nå din blogg. Eieren av den andre bloggen vil også sannsynligvis besøke din blogg og kanskje bli en av dine lesere, og hvis du er riktig heldig med ditt innhold linker de også til ditt arbeid senere.

5. Oppfordre til å kommentere dine artikler. En av de sterkeste virkemidler for å overbevise andre at din blogg er verdt å følge er å vise til at andre lesere allerede følger din blogg. Det at du engasjerer leserne til å kommentere er god reklame når leserne ser bloggen din. Når de ser du har mange lesere vil de sannsynligvis komme tilbake for å se hva dette dreier seg om. Pass på at du besvarer kommentarene og holder samtalen i gang, på denne måten returnerer leserne gang etter gang.

4. Publiser dine grunnpilarer i blogglister. En slik side publiserer lister med gode artikler om et bestemt teama og har topplister for hver uke. Mange som publiserer på slike sider linker samtidig til dem, og da kan det komme enda mer trafikk til din blogg siden din link ligger i signaturen din. Konseptet er litt forvirrende og jeg har ikke sett slike sider på Norsk foreløpig men de finnes helt sikkert der ute. Trykk denne linken for å se et eksempel på Engelsk som omhandler katter. Carnival of the cats.

3. Meld din blogg inn på blogglister. Det finnes blogglister der ute som rangerer blogger i markedet. Blogglisten.no er eksempel på en slik liste hvor du bør melde på din blogg. Dette gir deg ingen strøm av nye lesere, men det tar bare et par minutter og det er det absolutt verdt. En annen ting er at bloggen din blir rangert, noe som kan gjøre flere nyskjerrige når du nærmer deg toppen av listen. Dette gir som sagt ingen strøm av nye lesere, men noen nye hver dag vil det være. Dette vil hjelpe rankingen din både i blogglister og hos søkemotorene, så alle faktorer jobber her sammen.

2. Publiser dine grunnpilarer hos sider som webartikler.com. På disse sidene samles artikler etter tema og de har mange lesere innenfor hvert tema. En annen stor fordel er at når du publiserer der gir du samtykke til at andre fritt kan publisere din artikkel mot at de gir deg kreditt for dette og linker til din side under artikkelen. Når du publiserer der er det viktig at du skriver inn riktige opplysninger om deg selv og linker til din egen side. I tekstboksen om deg selv skriver et par setninger om deg selv, og setter inn link til din blogg. Alle som bruker din artikkel må også publisere denne tekstboksen, og dermed havner linken til din blogg på deres side.

1. Skriv flere grunnpilarer. Alt du gjør i trinnene over vil hjelpe deg å skaffe lesere til din blogg, men disse tipsene vil kun virke om du har gode artikler i din blogg som folk vil lese. Uten disse grunnpilarene kan du skaffe deg trafikk, men de vil neppe komme tilbake. Ha som mål å skrive en skikkelig artikkel pr. uke og du har raskt et solid arkiv med grunnmateriale som kommer til å jobbe hardt for deg i fremtiden.

Jeg håper du likte listen min. Dette er teknikker som jeg selv har benyttet med stort hell på alle mine tidligere nettsteder og det har fungert meget godt. Dette er på ingen måte en fasit, men det kan brukes som retningslinjer for å oppnå trafikk til en blogg i startfasen. Det finnes også et utall andre metoder og strategier du kan benytte deg av, og den beste metoden for å finne ut hva som fungerer for deg er å prøve deg frem. Test forskjellige metoder og finn det som passer best både for deg og dine lesere. Og husk, det er leserne du skriver for.

Lykke til!

Advertisement