Hvordan få ting gjort

Følg motivasjonen og jobb deg mot målet

Min motivasjon går opp og ned sammen med interressene mine, og slik vil jeg tro det er med dere andre der ute også. Jeg har alltid aktive interresser, men noen ganger er det vanskelig å holde fokus mot det som trenger å gjøres. Som internettentreprenør er det ekstra viktig å holde fokus da man som regel jobber hjemmefra og med all frihet det gir.

Jeg er sikker på at mange føler det på samme måte når de går gjennom sine daglige rutiner og gjøremål på jobben om og om igjen mens de kikker på klokken og venter på neste pause eller å reise hjem. Noen arbeidsoppgaver gir noe, hvis humøret er det rette selvsagt, men hvis ikke er det en kamp å komme seg gjennom dagen.

Nettgrunderen som oppretter sin egen business og setter opp dette riktig kan nyte friheten dette gir.

Det fine med å ha dine egne nettsteder er at du kan være akkurat hvor fleksibel du selv ønsker, men alt med måte. I dag vil jeg skrive en artikkel. I morgen er jeg sikkert lei pc’n  så da kan jeg vaske huset og deretter sykle en runde med litt reklame for nettstedet mitt. Det gir jo både frisk luft og litt trim i tillegg. Dagen etter skal jeg opp tidlig og skrive 2 artikler før jeg tilbringer dagen på stranden. Slik kan det kan dagene se, og nye oppgaver dukker stadig opp. Om det gir full frihet er det viktig at noe blir gjort, fordelen er at du bestemmer selv når du gjør det. Oppgavene utføres, og det genererer inntektene.

Dette kan sikkert høres ut som et lettvint liv, men du skal vite at uansett så ligger det noe i underbevisstheten som gjør at jeg har en trang til å videreutvikle det jeg har startet. Alle kan jobbe seg til en slik situasjon, men det krever at du følger noen enkle retningslinjer som jeg skal gi deg nå.

Interresse = motivasjon

Først og fremst, velg noe du er interressert i. Du trenger ikke å ha noe forhold til produktet du eventuelt selger, men du må ha tro på det, like å markedsføre og å selge det. Det samme gjelder hvis du skal videreformidle en tjeneste eller hvis du skal yte servicen selv. Du må ha troen på det du promoterer.

Balanse

Husk at som menneske må du også ivareta dine egne behov og ikke for intenst. Dette vil føre til at du går fort lei hele prosjektet. Som sagt, ta vare på dine menneskelige behov for mat, drikke, søvn, venner, trening og andre ting som ikke har med jobb å gjøre. Holder du kropp og sinn stimulert vil du samtidig holde deg mer produktiv når du jobber.

Målsetting

Jeg skal ikke skrive så mye om det å sette seg mål her, men mål er viktig slik at det er noe å strekke seg mot. Sett opp kortsiktige, mellom og langsiktige mål for din forretning. Du kan sette det opp enkelt som steg for steg plan med et mål i enden. Bygg dette videre og ha det store målet i enden. Sett ikke urealistiske mål da dette gjerne knekker motivasjonen. Start med steg og du vil nå milepælen til slutt. Alle mine planer og mål er inne i hodet mitt, og jeg jobber mot daglige, ukentlige, månedlige og årlige mål hele tiden. Hver gang jeg setter meg ved pc’n jobber jeg mot noe, og sånn har det alltid vært.

Følg energien

Noen dager kan jeg bruke mye tid på å lese bok, tilbringe tiden med venner eller gjøre noe annet uproduktivt. Dette kan se ut som et dårlig trekk med tanke på forretning, men indirekte fungerer det stikk motsatt. Denne tiden jeg tilbringer vekk fra business gir meg en enorm trang til å komme tilbake til nettet. Jeg føler en enorm trang til å skrive artikler, legge strategier, sette nye mål, markedsføre og bygge nettverk. Hver gang jeg gjør dette sitter jeg med mange nye ting som helst skulle vært utført i går.

Ikke vær lat

Det er en hårfin linje mellom det å lade batteriene og latskap. Hvis du er mest interressert i fridager, og energien brukes til å sitte sene kvelder foran tv som gjør at du ikke kommer igang om morgenen, vil forretningen aldri kunne ta av. Hvis du aldri har motivasjon til å jobbe har du sannsynligvis valgt deg feil forretningsmodell. Hvis du kan se tilbake på tider da du hungret etter å skrive, bygge nettsteder, markedsføre og andre arbeidsoppgaver i din forretning er muligheten at du ikke liker din egen business og har valgt feil.

En løsning på dette? Gjør noe. Jobb i seg selv er motivasjon, og spesielt resutatene du oppnår pleier å være motivasjon til å stå på videre.

Arbeidstid

Med en pc som arbeidsplass gir det deg den ultimate frihet til å jobbe når det passer deg. 8 til 16 finnes ikke her. Hvis du ikke yter tjenester gjennom din forretning som krever at du har direkte kundekontakt kan du jobbe akkurat når det passer deg. Tidlig om morgenen, sent på kvelden, med ei brødskive i hånda, det er helt opp til deg. Resten av Norge jobber mellom 8 og 16, og har du kundekontakt med denne verden må du være tilgjengelig for dem når de krever det.

Det viktige å huske er at du må ikke jobbe med forretning hele tiden, føler du mangel på motivasjon eller energi så ikke kast bort tiden din. Finn på noe annet en stund. Du merker fort når du nyter å jobbe, eller misliker det sterkt. Hvis du ikke har forpliktelser til 8-16 verdenen så trenger slettes ikke dagen din å være lagt opp etter det.

Nyt jobben og ha det morsomt

Det viktigste budskapet jeg prøver å formidle her er nyt tiden din. Det gjelder både tiden du jobber og tiden du bruker til annet, nyt livet. Gjør noe for din forretning hver dag, også om det ikke påvirker businessen direkte der og da. Husk målene dine da disse motiverer og guider deg i hverdagen. Ikke bli for detaljert i planlegging av detaljer hvis dette ikke er nødvendig for deg som person for å få ting gjort. Hold øye med deg selv og kartlegg når du er mest produktiv, og møter du hindringer på din vei mot målet står du fritt til å gjøre justeringer og forandringer. Prøv dette, og du skal se alt blir bra tilslutt.

Advertisement