Å tjene penger som affiliate

Vil du tjene penger som affiliate?

Denne artikkelen tar for seg det helt grunnleggende om affiliatemarkedsføring. En kort innføring i hva det er og hvordan det fungerer.

Hva er affiliatemarkedsføring?
Mange bedrifter vil gjerne promotere seg selv på nett og velger å gjøre dette ved hjelp av affiliates. Hvis du melder deg som affiliate for et firma, gir de deg tilgang til reklamematriell du kan plassere på din blogg (eller nettside). Dette koster ikke bedriften noe i utgangspunktet, men så fort noen trykker på linken din (på din blogg) og handler, da vil du få en prosentvis provisjon eller en fast sum for å ha sendt en handlende kunde til bedriften.

Hvorfor velge denne modellen

Dette er jo en god metode for bedriften som ikke har utgifter til reklamen før varene selges. Har du en blogg som er lite besøkt er dette den enkleste metoden for å komme igang med litt inntjening. Dette kan sammenlignes med å jobbe med salg hvor du har ren provisjonslønn. Ingen salg = ingen lønn.

Hva koster det?

Å melde seg som affiliate er gratis de aller fleste steder. Selv er jeg registrert hos Tradedoubler som gir meg et meget godt utvalg av firmaer og produkter og ikke minst god provisjon.

Hva tjener en affiliate?

Dette skulle jeg gjerne gitt deg et eksakt svar på, men det eneste svaret jeg kan gi er fra kr 0 og oppover til det uendelige. All inntjening avhenger av mengden trafikk (som handler) ditt nettsted sender videre via linkene du legger ut.

Hva slags produkter skal man velge?

Velg produkter som er relevant for din blogg og dine lesere. Skriver du en blogg om baking er det liten nytte å legge ut linker til butikker med sykkelutstyr. Hold deg til relevante annonser for hva du skriver om.

Viktige punkter for å lykkes

  • Bygg en blogg med kvalitetsinnhold
  • Promotere bloggen og få deg lesere
  • Legg til linker eller bannere som er relevante for din blogg
  • Promotere bloggen
  • Skriv mer kvalitetsinnhold
  • Gjenta om og om igjen

Hvordan bli affiliate?

Det finnes mange muligheter der ute hvis du ønsker å komme igang som affiliate. Mange nettsider har egne programmer for dette, men for den som er i oppstarten vil jeg anbefale å velge et nettverk der mange bedrifter er samlet. Det finnes flere slike programmer tigjengelige, men når det gjelder kvalitet på varer og produkter vil jeg på det sterkeste anbefale at du sjekker Tradedoubler

Registrer deg i dag og kom igang med å tjene penger på din blogg.

Advertisement