Å velge tema for din blogg

Å velge et tema.

Når du skal velge tema for din blogg er det viktig å vite hva du vil oppnå med bloggen din. Skal du lage en statisk blogg som du ikke skal oppdatere daglig, men kun promotere ett produkt på, er det viktig å gjøre forarbeidet. Hvis det er målet bør du analysere søkeord for å finne ut om konkurransen du kommer til å møte opp i mot antall søk som gjøres pr måned. Dette er et annet tema og hvordan du gjør dette kommer jeg tilbake til i egen post.

Skal du lage en vanlig blogg og oppnå suksess med den vil jeg på det sterkeste anbefale deg å finne et tema du har stor interresse for. Dette på grunn av at du må oppdatere din blogg regelmessig, og da må du ha et tema som du virkelig brenner for. Dette er eneste mulighet for at du kan komme med gode innlegg flere ganger hver uke. Velger du et tema utenfor din egen interresse vil du fort gå tom for informasjon og du vil gå lei, og tilslutt ender du med en nedlagt blogg. Derfor vil jeg nå komme med noen nyttige tips og skrive en liten historie tilslutt hvor du kanskje kan få ideer til din blogg.

Hva kan man blogge om?

Man kan blogge om alt mellom himel og jord, har du en interresse som opptar deg i hverdagen og som engasjerer bør du vurdere dette som ditt tema. Hvis du har et veldig sært tema du vet at ikke mange deler med deg bør du kanskje revurdere hvis du ønsker å tjene penger på din blogg. Det er helt opp til deg selv hva du vil skrive om, men det er lettere å holde på dine lesere hvis du holder deg rundt ett tema, og ikke mikser alle slags temaer sammen. Det er et par feller du kan gå i når det gjelder valg av tema.

Ikke velg et tema fordi du ser andre gjør suksess med det. Dette gjør at du i utgangspunktet sitter i skyggen av den andre bloggen og det krever da utrolig mye å komme til samme nivå, hvis du noengang gjør det. Vil du være unik så starter du din egen blogg uten å kopiere andre. En annen kjempefeil som mange gjør er å starte en blogg om å tjene penger. Skal du starte en slik blogg så vent til du har erfaring med det. Å skrive om å tjene penger på nett hvis du aldri har gjort det blir veldig lite troverdig. Ikke start en slik blogg selv om dette sannsynligvis er grunnen til at du leser dette innlegget. Tjen penger først, så kan du starte å skrive om det. Å tjene penger på nett er en sammensatt sak som krever mange triks for å skaffe trafikk til din blogg. Dette skal jeg fortelle deg om i fremtiden, så imens kan du starte å blogge om ditt tema.

Mer enn ett tema?

Er du seriøs med din blogg kan du følge følgende plan. Skriv ned dine aktuelle temaer på et ark og velg de tre de du har mest interresse for. Deretter kan du opprette tre gratis blogger med de temaer du har valgt, gjerne på flere forskjellige nettsteder for å teste ut deres tjenester. Start å skrive om alle tre temaene samtidig og se utfallet. Prøv dette i 1 måned før du bestemmer deg for ditt tema. Jeg er ganske sikker på at du sitter igjen med en favoritt etter denne måneden, og den bør du velge og registrere med ditt eget domene. På denne måten kan du begynne å skrive med en gang, og bygge opp materiale i din blogg som du lett kan flytte med deg til det domenet du registrerer. Dette tar litt tid men er absolutt verdt den tiden det tar da hva du oppnår i ettertid er veldig avhengig av utfallet. Å opprette en god suksessrik blogg tar tid, så dette bør du ta deg tid til for å kunne nå dine mål.

Ett eksempel på nettsted.

Denne historien jeg nå skriver er litt for å kunne gi deg ideer og inspirasjon som du kan bruke i din blogg. Finn deg penn og papir og noter stikkord etterhvert som ideene dukker opp i hodet ditt. Alt her er fiksjon, men les det uansett og se hva du får ut av det.

Min store hobby er et lite snekkerverksted som jeg har i garasjen min. Der brukte jeg 5-6 timer i uka på å lage enkle hyller og møbler i tre. Drømmen var å slutte i jobben og ha dette som et levebrød, men det ble aldri noe fart i det. Plutselig kom jeg over en nettside hvor man kunne starte sin egen blogg. Jeg tenkte dette kanskje ikke var noe for meg, men på en annen side hadde jeg jo så mye jeg ville dele med omverdenen. Jeg startet min blogg om snekkerverkstedet. Der skrev jeg artikler om hva jeg gjorde i snekkerverkstedet mitt. Det var ikke mye besøkende, men noen var innom hver dag.

Etter at jeg begynte å delta i forum og gi kommentarer til andre blogger økte trafikken gradvis. Så begynte jeg å legge ut bilder fra verkstedet i et fotoalbum på bloggen min., både bilder av hva jeg produserte og verktøyet mitt. Etter et par dager mottok jeg kommentarer på produktene mine, og en sa at jeg burde selge dem. Jeg startet så en paypal konto og opprettet en nettbutikk med bilder av produktene og mine egne priser på bloggen min. Samtidig som jeg gjorde dette la jeg ut skjema der en kunne registrere seg for å få mine nyhetsbrev. Mange delte nok min link på mail og lignende, for det ble masse trafikk til siden min, og noen handlet av mine produkter også. Jeg fikk også meldinger om at andre linket til min blogg og det var da trafikkstrømmen gikk fra å være en liten bekk til ei elv.

Jeg meldte meg på et affiliateprogram der jeg kunne hente annonser som jeg tjente litt på å ha på siden min, Jeg holdt meg til annonser som var relevante for mitt tema. Ettersom trafikken økte ga dette høyere rangering hos søkemotorene, og det førte igjen til mer trafikk på siden. Jeg fortsatte hele tiden med det jeg startet med, skrive interressante artikler om hobbyen men, for det var jo derfor folk i utgangspunktet kom til bloggen. Noen begynte å kommentere verktøyet på bildene også, så da tenkte jeg tiden var inne for et steg videre. Jeg meldte meg på et program for dropshipping. Jeg valgte endel snekkerverktøy til min nettbutikk. Dette innebærer at jeg selger varene i min nettbutikk. Jeg har engrospriser inn i min nettbutikk, setter prisen ut til kunden selv og sitter igjen med fortjenesten. Det flotte er at når de handler fra meg blir varen sendt direkte fra min leverandør i USA og jeg ser aldri varene, men kun fortjenesten.

Med denne friheten kunne jeg også kjøre mine egne tilbud og kampanjer når jeg vil, og jeg kan selv handle verktøyet mitt til engrospriser. Jeg laget mine egne tester av verktøy der jeg viste bilder av dem i bruk i mitt eget verksted, og la ut dette på siden sammen med tidsbegrensede kampanjer på samme vare. Dette ble tilslutt stor business og jeg så meg nødt til å slutte i jobben min for å drive forretningen jeg hadde startet. Å skrive artikler til bloggen tar fortsatt bare 1 time pr. dag, men inntekten fra bloggen er jo bedre enn fra jobben og det gir meg mye mer tid til å bedrive hobbyen min i snekkerverkstedet.

Jeg har beklagelig ikke noe snekkerverksted selv, men det er sikkert like greit. Jeg er ikke akkurat noen handyman så jeg betviler at noen ville kjøpt mine produkter. Denne historien var for at du skal se at det finnes ingen begrensinger hva du kan oppnå på nett. Håper historien kan hjelpe deg til å utvikle dine ideer eller planer, og aat den kan gi deg motivasjon til å jobbe videre mot ditt mål.

Advertisement