Valg av tema for din blogg – Bloggermanual del 12

Dette temaet finner du endel om i min blogg, men jeg skal allikevel skrive litt om det her. Nå som du har litt grunnleggende kunnskap om det å opprette og markedsføre din blogg, er tiden inne for å se litt på det med å velge tema for din blogg.

Denne delen av manualen er spesielt viktig for dem som ønsker å tjene penger på sin blogg, bygge en blogg rundt et tema og tjene penger på de alternativene som jeg har nevnt over. Det jeg nå skal si er meget viktig, mange velger feil tema for sin blogg fordi de ser hva andre har gjort før dem og prøver å kopiere dette. Da møter de flere problemer ganske raskt og noen av dem er som følger.

• De kan ikke nok om temaet og kan ikke tilføre markedet ny informasjon. Skal man lykkes så må man kunne tilføre ny informasjon slik at det er nyttig for leseren å besøke bloggen din.
• De brenner ikke for temaet du skriver om, og på den måten går tom og lei. Dette er nok den vanligste måten å mislykkes på.
• Du møter hard konkurranse da det finnes en veletablert blogg du prøver å konkurrere med.

Gjør du den store tabben velger du å blogge om samme tema som meg, det å tjene penger på internett. For å gjøre dette nesten umulig kan du velge å gjøre det på engelsk, der møter du en ekstrem konkurranse det er nesten umulig å vinne. Grunnen til dette er at de store bloggerne på omådet har utrolig makt og er nærmest som en gutteklubb som er stengt for andre. De har enormt mange tilhengere og de linker til hverandre, publiserer intervjuer med hverandre og den eneste muligheten for å komme oppover der er å klare å bli venn med dem. De har kontakter innenfor Google, Facebook og en rekke andre store i bransjen, så der er det bare å kapitulere.

Jeg skal også skrive noen ord om hvorfor jeg blogger om dette temaet på norsk. Mine engelske blogger handler om helt andre temaer, og det er grunnet hva jeg skrev over. Min grunn til å lage denne bloggen på norsk er enkelt og greit at det finnes ikke så mange i dette landet som skriver den fulle og hele sannheten. I Norge er jo alt litt sånn at finner man en måte å gjøre ting på så forteller vi ikke det til andre, men holder det for oss selv. Internasjonalt sitter det enormt mange som lever av blogg, og mange av dem tjener ufattelige summer på dette. Min tanke var at hvorfor ikke dele litt av dette med det norske folk. Så jeg vil gjerne at det skal bli mer utbredt blant nordmenn også, og ikke minst gjøre det norske folk klar over hvilket potensiale det er i blogging.

Ved valg av tema vil jeg at du leser bloggen og finner metoder der. Hvis du skal blogge kun for inntekten sin del kan du se hva slags konkurranse du møter ved å søke opp dine nøkkelord hos Google keyword tool. Dette er gratis og gir deg en pekepinn på hvor mange ganger ditt søkeord er blitt brukt i søk hos Google.

Jeg vil tilslutt si at du må velge et tema du brenner for da dette er eneste grunn til å holde det gående i det lange løp, og ikke bare velg et tema fordi andre har gjort dette med stor suksess. 

Advertisement