Hvorfor velge blogg?

Jeg vil nå komme med mine erfaringer, råd og tips om hvorfor du bør velge en blogg når du skal starte ditt nettsted.

Er du ny i internettjungelen er det absolutt å anbefale at du gjør en god planleggingsjobb før du starter ditt nettsted. Mange starter med å bygge en nettside hos en av webhotellene der du har ett onlineverktøy som gjør det utrolig enkelt å bygge siden din. Dette er vel og bra så langt, men før du starter bør du tenke gjennom hva du skal bruke siden din til og hva slags tema den skal omhandle. Skal siden din kun bygges opp og deretter promoteres for å få besøkende? En nettside er veldig statisk i forhold til en blogg. Med en blogg kan du oppdatere daglig med nye artikler som legger seg inn med nyeste innlegg på toppen av lista. Hviss du skal bygge en side for å promotere ett spesifikt produkt, du skal bygge ett forum, en statisk firmaside der du viser dine tjenester/produkter eller en form for nettsamfunn er nettside et greit valg, men for de fleste nettsteder vil jeg anbefale en blogg. Jeg skal nå fortelle deg hvorfor jeg vil velge blogg.

Hva er en blogg?

Blogg er i utgangspunktet forkortelsen av weblog, som jeg velger å forklare som en internettdagbok. En blogg kan brukes til så mangt, mange har opprettet reiseblogger, blogger for borettslag/sameie, personlige blogger av alle slag, produktinformasjon og salg av varer og tjenester og det er bare fantasien som stopper hva du kan bruke din blogg til. Nå vil jeg rette mitt fokus mot den som skal opprette sitt første nettsted, eller eventuelt trenger tips til sin allerede eksisterende blogg.

Hvorfor velge blogg?

Er du helt fersk som nettredaktør vil en blogg være det desidert beste valget siden den er enkel å starte. Alt som i utgangspunktet kreves av deg er at du har tilgang på pc og internett. Denne bloggen er laget med wordpress, og hos dem kan du enkelt opprette en ny blogg helt gratis for å prøve. Det finnes også mange andre der ute du kan velge, men dette er min klare favoritt. Min blogg ligger ikke hos wordpress, men jeg har valgt et annet webhotell da det gir meg mer frihet, og jeg anbefaler alle som skal starte en blogg for å tjene penger at de registrerer sitt eget domene. Dette kommer jeg tilbake til senere. Jeg skal nå gi deg 3 gode grunner til å velge blogg.

  • Den er lett å opprette og oppdatere. Oppdateringer gjør at leserne dine returnerer.
  • Den gir lettere bra resultater hos søkemotorer som google, yahoo, osv. Dette gir økt trafikk til din blogg.
  • Den kan benyttes til alle formål du måtte ha med ditt nettsted.

Hvordan velge tema?

Her kommer vi inn på kanskje det vanskeligste når du skal starte en blogg. Hva skal jeg skrive om? Mitt svar på dette spørsmålet er så enkelt som følger, skriv om din interresse, hobby eller lignende. Dette finner du mye mer om i egen artikkel som heter velge tema for din blogg.

Dette er mine erfaringer som jeg deler med deg etter å ha laget flere nettsider og blogger. Nå vil jeg dele mine erfaringer med deg slik at du kan oppnå gode resultater med din blogg, og slipper å finne frem til alt på egenhånd.

Advertisement