Slik får du flere lesere til hjemmesiden eller bloggen din

Det å ha en suksessfull blogg krever mye arbeid. Oppdateringer og markedsføring er 2 hoveddeleer av bloggingen samt å ha informasjon som er viktig eller nyttig for den som leser bloggen din er også viktig. Selv om man kanskje ikke har som mål å tjene penger på bloggen sin kan det likevel være viktig å spre budskapet sitt i riktige kanaler.

 Vi har laget en “liste” med beskrivelser med det vi mener er viktig å tenke på når man blogger og som kan være helt avgjørende for å få en suksessfull blogg.

Innhold og utseende

– Godt å interessant innhold er viktigst av alt. Sett deg i dine leseres situasjon. Ville du ha lest din egen blogg? Skriv interessante og gode artikler om temaer/produkter som interesserer deg og som du vet mye om.

– Velg et tema du kan mye om. Det vil gjøre det enklere å finne noe å skrive om. f.eks. om du vet mye om film vil det være mere å skrive om et tema du vet mye om enn noe helt tilfeldig. Det er ofte derfor mange skriver om hverdagen og livet sitt da dette er det de kjenner best og vet mest om. Lesere som liker det samme som deg vil identifisere seg med deg og kanskje derfor komme tilbake og lese mer om det de er interessert i.

– Vær aktiv og publiser artikler ofte, men ikke unødvendig. Skriv fyldige og viktige innlegg. Man kan ofte se bloggere som skriver noe bare for å holde bloggen oppdatert. Dette gir motsatt effekt på grunn det typisk dårlige innholdet i slike innlegg.

– Bruk bilder eller video for å vise og forklare. Ingenting er bedre enn en illustrasjon av det du skriver om. Det er dessverre fortsatt mange som “leser” på Donald-metoden. Det å se et bilde eller en video forklarer mer enn tekst. Pass på å bruke bilder du har rettigheter til. Om du tar dine egne bilder vil du ha full rett til å bruke de slik du selv ønsker, men om du ikke har noen bilder kan du bruke tjenester som sxc.hu, FreeDigitalPhotos.net, Flickr.com (Creative Commons-side), stockvault.net og mange flere.

– Ikke avslør alt i overskriften. Om du skriver en for tydelig overskrift vil det ikke være grunn til å lese resten av artikkelen. Her er et eksempel på en avslørende overskrift”VIF vant 3-0 over Lillestrøm!! Yeey…”.

– Stilrent og ryddig design! Brukervennlighet er viktig for at dine lesere skal finne frem i bloggen din. Tydelig skrift, rask lasting av siden og ikke overdriv med masete farger eller for mye “grafikk” eller gadgets. Tenk som REMA1000: – Det enkle er ofte det beste.

– Velg et design som passer ditt innhold. Blogger du om bil og motor vill kanskje noe tøft og mandig være veien å gå, eller om du skriver mye om jenteting triver dine lesere mest sannsynlig i en lys, jentete og rosa omgivelse.

– Vær personlig. Ikke vær redd for å vise hvem du er. Dine lesere er dine venner. En blogg er som regel en personlig nettside.

Markedsføring

Så, hvordan finner dine lesere frem til bloggen? Man kan ha en fantastisk blogg med mye bra innhold og suksessfaktorer, men det hjelper fint lite om ingen vet hvor bloggen din er. Hos Bloggnorge.com får man sin egen nettadresse (http://navn.bloggnorge.com) ved å opprette blogg. Dette er adressen andre må besøke for å se din blogg, litt som et telefonnummer. Dine venner kan ikke ringe deg om de ikke har ditt telefonnummer.

– Bruk Facebook, twitter og andre sosiale medier. En god metode å få lesere på er dele innlegg på Facebook. Om du har 100 venner på Facebook vil det du deler bli synlig for alle dine venner. Det er god kjangs for at noen klikker på lenken du har delt for å lese det du har skrevet.

– Registrer din blogg i blogg-tjenester som blogglisten.no og bloggurat.net. Disse tjenestene er et samlingssted med innlegg fra alle bloggene som er registrert. Her kan du se hva andre skriver om og andre kan se hva du skriver om. Du blir også plassert i kategoriserte topplister som viser hvor populær din blogg er.

– Bli kjent med dine lesere og skap et nettverk. Sett pris på de som leser din blogg ved å svare de, lese deres blogger og ta de seriøst. De fleste blogger lar deg legge igjen en lenke til din blogg når du kommenterer bloggen deres. Dette gjør din blogg mer synlig, men husk!! Ikke spam andre blogger med unødvendige kommentarer. I de lengre løp vi spam bli tatt useriøst og bloggen din risikerer å få et dårlig rykte.

– Få andre bloggere til å lenke til din blogg. Har du venner eller bekjente som også har blogg kan man bytte lenker ved å legge en lenke til hverandres blogg i sidemenyen. Dette gjør at din blogg blir mer synlig i tillegg blir du rangert høyere av søkemotorer som Google.

– Registrer bloggen din i nettkataloger. En viktig metode for å spre ditt bloggnavn er nettkataloger. Nettkataloger har eksistert i mange år og de er fortsatt til god nytte. En nettkatalog inneholder et redaksjonelt utvalg av linker som er tipset av lesere og redaksjon. Linkene blir plassert i kategorier som gjør det enkelt å finne frem til det du ønsker å lese mer om. Det finnes utallige nettkataloger på nett i dag og det kan lønne seg å ta en runde på nett for å foreslå din blogg i de forskjellige nettkatalogene. Noen av de største er Startsiden.no, Dittnettsted.com, DMOZ Norge, Norindex.no.

SEO – (Search engine optimization)

Søkemotorer som Google, Yahoo, Bing og Kvasir hjelper mange å finne det de leter etter, og det kan være bloggen din. Roboter fra disse søkemotorene leser igjennom innholdet på bloggen din. Når noen søker på et tema eller ord som befinner du har skrevet om vil din blogg bli blant resultatene som dukker opp i listen til søkemotoren.

– Ikke ta/kopier innhold. Mange nettsider kniver her om å komme øverst på listen til ord som ofte blir søkt på. Det beste måten å tjene på dette er å skrive eget innhold. Kopierer/stjeler du tekst fra andre nettsider vil de andre bli funnet før deg.

– Søkemotorer er som mafia! Jo flere nettsider som lenker til din blogg jo høyere ranking får du. Og enda bedre er det om nettsiden som lenker til din blogg inneholder tekst som handler mo det samme som din blogg. Det ligger flere faktorer inn her, men dette er av flere måter man kan komme seg høyere opp i resultatlisten med.

Til slutt

Det er noen stikkord man må holde tett inntil seg som blogge og avslutningsvis vil jeg at du tar med deg disse når du starter eller fortsetter bloggingen. Ha tålmodighet, ikke stress, vær ærlig, ikke overdriv og ikke minst stol på deg selv!
Jeg håper disse disse tipsene kan sette fart på bloggingen og si gjerne din mening i kommentarfeltet nedenfor om du har noe å legge til. Jeg og Bloggnorge.com sin redaksjon ønsker deg lykke til med bloggingen.

Om forfatteren

Redaktør og driftsansvarlig for http://www.bloggnorge.com, som er et nettsted for deg som ønsker å opprette gratis blogg. Jeg skriver generelt mye om blogging og strategier og guider og tips til hvordan man kan gjøre bloggen sin bedre

Advertisement