Google +1,sosiale media og SEO

Google er i ferd med å rulle ut +1 som er en ny funksjon i Google søk, hvilken effekt vil den få for deg som driver nettsider/blogger?

+1 er foreløpig bare tilgjengelig blant utvalgte på Google i USA, men forventes og komme gradvis ut til brukere rundt om i verden. Denne funksjonen er noe ala Liker knappen til Facebook for å dra en sammenligning. Du kan med andre ord gi en +1 til et søk du gjør på Google når du er innlogget på Google kontoen din.

La oss si att du gjør et søk på Google etter hotell i Oslo og så ser du att flere av dine sosiale kontakter/venner har gitt dette hotellet +1. Sjansen er da stor for att du velger nettopp det hotellet ikke sant? Og dette er direkte sammenlignbart med feks anbefaling av en nettside, dvs att innhold på nettsiden vil i enda større grad bestemme rangeringen den får i Google.

Man hører stadig mer snakk om betydningen av sosial SEO, og att de forskjellige sosiale media spiller en vesentlig større rolle for SEO enn for bare kort tid siden. Det er ikke lenger nok bare å ha et greit innhold og drive linkbygging for å få din side godt indeksert men du må folk til å anbefale den også 😉

Her er en video som introduserer deg for +1

Google +1 knapp vil også bli tilgjengelig for oss som driver nettsider, her kan du få beskjed når det er tilgjengelig.

Kommer denne funksjonen til å ha betydning for dine nettsider tror du? Eller har du noen andre betraktninger rundt sosiale media og SEO legg gjerne igjen en kommentar 🙂

 

Advertisement