Markedsføring av blogg – Bloggermanual del 10

Forum er også en flott metode for å drive målrettet trafikk til ditt nettsted, men dette tar også tid. Jeg vil anbefale deg å ikke fylle forumene med kommentarer for å få linker til din egen side da dette blir betegnet som spam (nettsøppel) og det er masse bortkastet tid.

Den beste måten å promotere din egen blogg på et forum er å finne forum som omhandler samme tema som din blogg. Lag deg en profil som viser at du er en ekte person som er der for å dele erfaringer. Når du har laget profilen så begynner du å stille dine spørsmål hvis du har noen, eller du besvarer andre sine spørsmål. Det er viktig at du gjør dette på en skikkelig måte. Opptrer du behjelpelig på forumene vil dette være gull verdt for din blogg. Du bygger deg på denne måten opp et slags rykte og dette vil skape trafikk til din blogg siden du har link til din blogg i signaturen på dine innlegg. Dette vil også til en viss grad gi linker inn til din side som igjen blir registrert av søkemotorene. Den beste trafikken du får fra et forum er de som klikker på linken i signaturen din og det er derfor veldig viktig at du har valgt forum som er relevant i forhold til ditt tema.

Sosiale nettverk

Sider som Facebook og lignende er begge gode sider for å promotere og bygge opp trafikk til din blogg. Der kan du lage egne grupper rundt ditt tema eller du kan opprette fansider for din blogg. I gruppene kan du diskutere ting som er relatert til ditt tema med andre folk som har samme interesse. Mange ser på et sted som Twitter som bortkastet tid og ikke noe godt sted for å bygge nettverk, men med riktig bruk er dette definitivt et godt verktøy for å skape trafikk.

La oss si at du gjør som trenden tilsier og lager en video på din blogg. I denne videoen har du en produktomtale av et bestemt produkt. Etterpå ser du at produsenten av produktet har profil på Twitter og du velger å gjøre dem oppmerksom på din video. Har du da gjort en bra
video er dette gull verdt for dem for å promotere sitt produkt og mest sannsynlig vil de lage en link til din blogg. Kan du se for deg hva dette kan gjøre for din blogg?

Sosiale nettverk kan være et bra verktøy for å skaffe trafikk til din side, men som med alt annet må det brukes riktig. Selv bruker jeg ikke dette veldig aktivt, men har brukt det med gode resultater før. Det jeg vil råde deg til er å jobbe hardt og prøve deg frem. Følg statistikkene dine og se hva som er mest effektivt for deg. Vi jobber alle på forskjellige måter og hvordan du jobber er avgjørende for hva som virker best for deg. Sosiale nettverk er ikke noe for alle, men du kan helt klart lykkes med din blogg uten å bruke nettverkene til å promotere bloggen din.

YouTube

YouTube er en av de store trendene for å promotere blogg, hjemmesider og alt mulig annet. Det er en morsom måte å jobbe på, det er lærerikt og det gir deg stor troverdighet. På denne måten ser folk at du er ekte, de ser hvem du er og det gir deg integritet. Folk er late når de surfer rundt på nettet og ved å lage video kan de motta den informasjonen du formidler på en passiv måte. Du gir dem fri fra lesingen. Bygg din egen kanal på YouTube hvis du har planer om å lage flere videoer, da er det lettere for folk å finne tilbake til dine videoer senere.

Det flotte med dette er at når du bygger deg opp et publikum på YouTube og folk abonnerer på dine videoer kan du søke om å bli partner og få din andel av annonseinntektene som plasseres på din kanal. Vurderer du å starte din egen YouTubekanal vil jeg råde deg til å skaffe deg et lite filmkamera som gir deg bra kvalitet på filmene dine. Hvis du ikke allerede har et kamera så velg et med HD kvalitet når du investerer.

En annen riktig bra ting med YouTube er at hvis du får et bra publikum og en av dine videoer virkelig slår an kan den score høyt på google sin ranking på grunn av nøkkelord. Dette vil drive enda mer trafikk til din kanal og videre til din blogg. Jeg regner med du forstår at alt henger sammen og at jo flere strenger du spiller på, jo bedre blir resultatet totalt sett.

PPC markedsføring

Pay per click er en metode som jeg såvidt har prøvd, men den fungerte ikke slik jeg ønsket meg i det hele tatt. Det er en fin måte å drive målrettet trafikk til din blogg, men på en annen side kan du risikere å tape store summer på denne måten uten å få noe tilbake. Jeg skal forklare veldig kort hvordan dette fungerer. Du oppretter konto hos Google Adwords hvis du ønsker å vises på google sin søkemotor. Du må nå velge sammen med hvilke søkeord sin annonse skal vises sammen med søkeresultatene. Deretter må du legge inn bud på hvor mye du skal betale Google hver gang noen klikker seg inn på din blogg via deres annonser.

La meg bruke fiskesiden igjen. Hvis jeg har valgt fiskeutstyr som nøkkelord vil en annonse for min side vises når folk søker etter fiskeutstyr. Hver gang noen som søker etter fiskeutstyr klikker på min annonse må jeg betale google den forhåndsavtalte summen. Du kan sette opp daglige grenser for hvor mye du skal betale og lignende, men dette egner seg i mine øyne best for å promotere produkter. Du kan fort ende opp med et høyt annonsebudsjett på denne måten.

Markedsføring av dine artikler – Bloggermanual del 11

Advertisement