Ranking i søkemotorene – Bloggermanual del 9

Dette er en populær konkurranse blant Internett-markedsførere. For en tid tilbake dreide det å skaffe seg god ranking stort sett om å legge til så mange meta tags og nøkkelord som mulig og du gjorde det bra. Meta tags ligger i toppen av din side og gir søkemotorene informasjon om tittel og innhold i dine sider som kommer opp i søkeresultatene. Selv om dette ikke er et så viktig punkt lenger bør du uansett legge inn denne informasjonen.

Nøkkelord er enkelt og greit de nøkkelordene du vil vises i søkemotorene for. Hvis vi ser tilbake på eksempelet med fiskesiden ville nøkkelordene der vært fiske, fluefiske, fiskeutstyr og lignende.Før brukte vi nøkkelordene mye i artiklene vi skrev for å få en bedre ranking, men dette ble mye misbrukt og nå hjelper ikke dette lenger siden søkemotorene har justert sine kriterier.

I dag brukes linker mye mer aktivt enn nøkkelord. Hvor mange sider som linker til ditt nettsted er relevant, og det er også veldig relevant hvor populære nettsteder som linker til deg. Hvis et toppranket nettsted linker til deg er dette gull verdt ovenfor søkemotorene. Det
er en stor fordel om dette nettstedet også har et tema som er relevant i forhold til ditt tema.

Dette er en en veis link, og den betyr mer for søkemotorene enn hvis to nettsteder linker til hverandre. To nettsteder som linker til hverandre blir stort sett oversett av søkemotorene da mange har misbrukt dette ved å linke til hverandre for å oppnå bedre ranking. Hvordan få andre nettsteder til å linke til din blogg? Dette er ganske enkelt men det tar litt tid. Dette oppnår du ved å skrive kvalitetsmateriale på din blogg. Nåe folk finner ut at du har interessant stoff på din blogg som de mener andre bør lese så legger de til an link på sitt nettsted. Er du riktig dyktig til å skrive dine artikler kan det hende at de ikke bare legger til link, men også skriver en omtale av ditt nettsted samtidig som de legger til en link. På denne måten vil din blogg bli rangert høyere og høyere av søkemotorene.

Dette skjer som du sikkert skjønner ikke over natten, og det tar gjerne bortimot 6 måneder før du ser resultatene av dette arbeidet. Dette er uansett en veldig viktig jobb for fremtiden til din blogg. Husk også at når Google begynner å sende deg trafikk så vil dette igjen hjelpe deg videre oppover på rankingen.

Noen ord om linker til slutt.

Alle kan jo enkelt melde seg på en side hvor man utveksler linker med hverandre og få mange linker til sin side på denne måten. Hvis du derimot bygger deg opp med godt materiale og får mange til å linke til din blogg på grunn av kvaliteten så er dette en mye bedre målestokk. Jeg håper du skjønner hva jeg mener. Dette går enkelt og greit på popularitet 🙂

Markedsføring av blogg – Bloggermanual del 10

Advertisement