6 Grunner til at jeg ikke husker et nettsted

Hva gjør at vi ikke husker nettsteder?

Jeg har nå satt opp en liste i vilkårlig rekkefølge over punkter som får meg til å glemme et nettsted, og dermed aldri besøke det igjen.

Vi vet alle viktigheten av at et nettsted blir besøkt, og det kan være veldig enkle punkter å rette opp for å få folk til å huske akkurat ditt nettsted.

1. Et vanskelig domenenavn
Dette er ikke så lett å gjøre noe med hvis du allerede er godt igang med nettstedet, og det er slettes ikke det viktigste punktet i listen. Skal du starte et nytt nettsted, ha det i tankene og for all del unngå mange ord med bindestreker.

2. Et utseende som jager folk
Det trenger ikke å være et direkte kjedelig utseende, men det kan være at du bruker samme mal som tusenvis av andre bruker. Lag noe som er ditt eget, noe som folk husker. Sjekk hjemmesiden til Petter Stordalen, www.homeinvest.no , det er noe du husker.

3. En dårlig tittel
Når du lager et nettsted, gjør det helt klart i tittelen hva det dreier seg om. Jeg har valgt nettgrunder enkelt og greit fordi dette handler om hvordan etablere seg på nett, om det er med eller uten fortjeneste.

4. Forferdelig innhold
Innholdet på et nettsted må være bra. Det er ikke nok å registrere et domene og fylle opp med reklame. Det er innholdet som teller og dette må være av en viss kvalitet.

5. Vanskelig navigering
Kommer jeg til et nettsted der jeg må gi opp å finne det jeg leter etter så kan du være sikker på at jeg ikke kommer tilbake.

6. Gammelt innhold
Jeg er nok av den utålmodige typen, men oppsøker jeg samme nettsted flere ganger på rad uten å finne noe nytt stoff så kommer jeg ikke igjen. Jeg kaster ikke bort min tid på å oppsøke nettsteder og finne samme innholdet gang på gang. Da blir det som når jeg leser avis, etter siste side går den i søpla og blir glemt. Dette er hovedgrunnen til at jeg vil anbefale alle en blogg fremfor hjemmeside, da forsiden på en blogg forandrer seg ved hver oppdatering.

Et lite eksempel til slutt. Se for deg at du gir ut en avis. Hvem tror du ville være dine beste kunder? De som kjøper hver dag og trofast leser din avis, eller de som kjøper sporadisk når det passer? Jeg ville definitivt hatt de trofaste leserne, og dette er noe vi bloggere må tenke på hele tiden mens vi jobber med vår blogg.

Tenk gjennom disse punktene når du lager eller jobber med ditt nettsted. Tenk over hvordan du selv oppfører deg som leser på nettet, det finnes nok mange andre med samme vaner. Tenk over hvorfor du glemmer noen nettsteder, mens andre sitter klistret i minnet.

Advertisement