Slik får du jobb med sosiale medier

Slik får du jobb med sosiale medier

De fleste bedriftene bruker sosiale medier og mange jobbsøkere er på sosiale nettsider som Facebook og Twitter, men veldig få bruker de sosiale nettsidene til å skaffe seg jobb. Gunnar Andreassen i finnstilliger.no oppfordrer nå arbeidssøkere til å ta i bruk sosiale medier for å få seg en jobb.

Få kontakt

Folk skaffer folk jobber, ikke datamaskiner. Ved å ha en personlig tilknytning til en bedrift eller personer som jobber i en bedrift vil dine sjanser for å få en jobb øke.

-Arbeidssøkere bør begynne å bruke sosiale medier mer i jobbsøkingen for å få ledige stillinger, sier Gunnar Andreassen i finnstillinger.no.

Før var det en omfattende oppgave å spørre slekt og venner om hvem de kjente som kunne skaffe deg en jobb – idag er den samme informasjonen tilgjengelig via en mobil eller datamaskin. For jobbsøkere betyr dette at man kan introduseres og kommunisere med aktuelle kontaktpersoner direkte raskt og enkelt. Her er tipsene for hvordan du skaffer deg en stilling via sosiale medier.

Bli fan eller venn med bedrifter og produkter på Facebook. Mange bedrifter lyser ut stillingene sine via Facebook, i tillegg er du oppdatert på nyttig informasjon om aktuelle arbeidsgivere. Husk også å holde din Facebook-profil ren for useriøst tull, dette kan skade dine sjanser.

Følg bedrifter og kontaktpersoner hos aktuelle bedrifter på Twitter. Få nyheter om produkter og ledige stillinger. Linkedin er en tjeneste som gir deg kontakt med personalansvarlige som kjenner dine venner. Er du heldig kan du avtale et jobbintervju direkte.

Bygg ditt nettverk

Før var det slik at om man hadde spesielle ferdigheter var karrieren sikret, idag søker mange bedrifter andre egenskaper som sosialt nettverk og innflytelse. Når bedrifter vurderer kandidater og jobbsøkere er søk i Google og Facebook nesten obligatorisk.

Om du har et bra nettverk og tillitsvekkende profiler er dette et glimrende utgangspunkt for å få et jobbintervju.

Bruk multimedia

CV på papir begynner å bli litt gammeldags, i dagens samfunn er en online presentasjon av dine ferdigheter vel så viktig. Blogger, Twitter, Facebook-profil, Linkedin-profil og en interaktiv presentasjon gir deg et bra konkurransefortrinn, sier Gunnar Andreassen i finnstillinger.no.

Du kan for eksempel bruke SlideShare.net for å lage en proff CV-presentasjon av deg og dine egenskaper. SlideShare-linken kan du bruke i jobbsøknaden på e-post og på din Facebook-side.

 

Advertisement