Flere metoder for å tjene penger på nett – Bloggermanual del 7

Affiliate markedsføring

Dette er i mine øyne den beste måten å tjene penger på ditt nettsted. Når du har valgt tema for ditt nettsted og har bygd deg opp med litt materiale om emnet ditt er det tid for neste steg. Velger du å bli en affiliate kan du velge om du vil ha bannere eller tekstlenker på din side, men husk å finne annonser som er relevant for ditt nettsted. Det er ingen grunn til å annonsere for Apple hvis ditt nettsted omhandler fiske. De som kommer til ditt nettsted for å lese om fiske handler ting som er relevant og derfor, hold deg til temaet ditt.

Jeg har bygd sider om temaer som interesserer meg, og tjent penger på å formidle kunder til nettbutikker via mitt nettsted. Dette er det mest effektive, og i dagens marked går Internetthandelen bare en vei.

Hvor finnes slike programmer? Hvis du ønsker å signere deg på ett affiliateprogram vil jeg anbefale deg å satse på tradedoubler.no som har samlet sammen mange forskjellige annonsører du kan velge mellom på ett sted. Jeg har prøvd flere, men tradedoubler.no er på Norsk med norske annonsører

Nettbutikk

Ønsker du å selge varer i nettbutikk er det absolutt en god mulighet. Det du skal være klar over er at det er ikke så lett å få listet slike sider hos søkemotorene, og heller ikke så lett å komme oppover på rankingen. Det finnes utrolig mange muligheter på dette området, både med egne produkter eller ved dropshipping. Jeg skal ikke gå for mye inn på temaet her i denne manualen, men jeg vil gjøre deg klar over at egne produkter kan være noe du lager selv, håndverk, bilder du tar, kanskje du skriver dikt, eller hva som helst av saker folk vil ha. Kanskje du kan skrive en e-bok, det er bare fantasien som stopper deg. Husk bare å lage noe som markedet vil ha.

For å fortsette mitt nettsted om fiske, hva med å selge fluer for fluefiske i nettbutikken, eller fiskeutstyr ved hjelp av dropshipping. Vurderer du nettbutikk vil jeg be deg sjekke med Paypal i forhold til betalingen. De tilbyr trygge betalingsordninger for din nettbutikk.

Metoder for å tjene penger på nett

Sosiale nettverk

Dette har blitt en enormt populær trend på internett, men jeg vil vel ikke anbefale deg å prøve deg mot konkurrenter som Facebook, Twitter og lignende. Kan du gjøre det og lykkes så all ære til deg men vær realistisk. Husk at de sitter med utrolig mange dyktige ansatte i alle posisjoner som det kan bli tøft å konkurrere med. Skal du bygge ett sosialt nettverk er den beste måten å skaffe inntekter via annonsering. Velger du å starte en nettverksside så må du enten finne et webhotell som tilbyr deg programmer for dette, du må kjøpe programvare eller leie en til å programmere for deg. På lik linje med nettbutikk er ikke dette enkle sider ovenfor søkemotorene.

Forum

Vil du starte et forum som lar folk diskutere og stille sine spørsmål? På lik linje med andre nettsteder er det mange måter å gå frem på for å starte et forum. Vil du prøve deg frem med dette kan du gjøre det gratis hos norwegianforum.net. Jeg vil ikke lage noe stort ut av dette temaet, men vil bare nevne at på lik linje med sosiale nettverk skaper forumene inntekten ved hjelp av annonser. Husk at hvis du skal lage ditt eget forum og lagre det hos ett webhotell trenger du programvare som du laster opp selv.

Salg av annonseplass

Når du begynner å få rikelig med trafikk til ditt nettsted kan det være en ide å vurdere å selge annonseplass på sidene dine. Siden dette ikke er noe hett tema i oppstarten vil jeg bare si noen få ord om dette. Grunnen til at jeg nevner rikelig med trafikk er at det finnes vel ikke en bedrift som vil kjøpe annonseplass i et butikkvindu i ei folketom gate.

Vi beveger oss tilbake til blogg, og hvis du følger rådet om WordPress har du tilleggsprodukter som enkelt kan installeres for å plassere slike annonser. Jeg vet at mange nå sitter og tenker på hvor mye kan man ta for en annonse. For å anslå dette trenger du et godt pålitelig analyseverktøy som måler antall besøkende på siden din. Til dette kan du bruke Google Analytics som er et greit verktøy.

Kanskje du nå kommer frem til at du har 1000 besøkende på ditt nettsted hver måned kan du ta for eksempel 100 kroner pr 1000 besøk hver måned. Dette vil si at ved 5000 besøk oppnår du 500 kroner. Dette var bare et eksempel, men det er nok ingen urealistisk sak. Det kan være lettere å begynne litt lavt for så å eventuelt reforhandle etter en liten stund. Husk at annonsøren måler også hvor mange salg du genererer.

Hvordan skaffe trafikk til din blogg – Bloggermanual del 8

Advertisement