Hvordan skaffe trafikk til din blogg – Bloggermanual del 8

Å skaffe trafikk til ditt nettsted kan være vrient i starten, og du ønsker jo aller helst besøk av folk som er interessert i temaet du har valgt. Hvis jeg holder meg til samme eksempel og snakker om fiskesiden så er det ikke så interessant med 100 besøk fra folk som leter etter hundesider. Målet er å få de rette folkene til din side.

Å få de rette besøkende til din side er sannsynligvis den faktoren som avgjør om du lykkes med din blogg eller ikke. Folk kommer ikke plutselig over en nettside på lik linje med det de gjør hvis de går på gaten. En fersk blogg har i utgangspunktet ingen linker og er ikke ranket høyt i søk hos noen av søkemotorene.

Det er på dette området du må være virkelig både kreativ og effektiv. Dette er et utrolig viktig punkt for at din blogg skal kunne lykkes i det store markedet. Det er uten tvil dette punktet jeg har flest spørsmål om, og her skal jeg vise deg mine metoder for å skaffe trafikk til din blogg. Om du følger dette og lykkes er helt opp til deg.

SEO (søkemotoroptimalisering)

Jeg velger å starte med dette punktet siden dette er min største kilde til trafikk. Det er ingenting som kan måle seg med trafikk fra søkemotorene da dette er trafikk som kommer fra målrettede søk. Jeg bruker ordet målrettet, fordi det er en enorm forskjell på målrettet trafikk og tilfeldig trafikk til en blogg når det gjelder inntjeningspotensiale. Jeg vil mye heller ha 50 besøkende til min blogg som ser etter det innholdet jeg tilbyr enn å ha 500 tilfeldige besøkende som bare snubler innom.

Hvorfor? Fordi de som har kommet til min blogg på grunn av innholdet mest sannsynlig kommer tilbake, og det er store muligheter for at de benytter seg av produktene jeg tilbyr på min blogg. Dette er hva jeg mener med målrettet trafikk til en blogg, de er der på grunn av innholdet i bloggen.

Google, Bing og Yahoo er de klart største søkemotorene på nettet i dag og har over 80% av alle nettsteder registrert. Ikke la deg lure av de mange annonsene som tilbyr deg registrering hos haugevis av søkemotorer. Dette er bare tull og bortkastede penger da de fleste av
søkemotorene de melder deg inn hos nesten ikke er i bruk. Husk også at mange av disse søkemotorene bruker Google sine resultater og da dukker du uansett opp i søket så lenge du er registrert hos Google.

Ranking i søkemotorene – Bloggermanual del 9

Advertisement