Hvor viktig er avkobling for din blogg?

Jeg vil først begynne med å beklage til alle dere som leser bloggen min. Jeg har hatt 3 dager i fjellet på hyttetur med kanopadling og fiske. Om været og fangsten ikke var det beste må jeg bare si at det var utrolig godt å koble helt vekk verden utenfor. Ingen aviser, ingen TV og ingen pc, bare flott natur og familien.

Hvor viktig er egentlig avkobling for din blogg?

Har du noengang følt på en skikkelig skrivesperre? Føler du at du skriver bare for å skrive? Det er i disse tilfellene du gjør lurt i å forlate nettet og pc’n din ei stund. Hvor lenge er helt opp til deg selv da det er meget individuelt hvor lang tid du trenger. Under mine 3 dager i fjellet har jeg hatt med meg en liten notisbok hvor jeg har notert noen stikkord hver kveld. Etter noen timer i fullstendig stillhet ute på vannet i kano har dukker det alltid opp noen ideer til artikler og innlegg.

Jeg vil bestemt påstå at man trenger noen dager borte fra bloggingen til tider. Det kan være en tur ut med venner, en tur i skogen eller hva man eventuelt selv velger. Det er utrolig hvor mye inspirasjon man henter under et lite opphold, og jeg for min del begynner å føle en enorm skrivekløe etter en dag eller to.

Det er helt opp til deg selv hvor mye ansvar det ligger i driften av din blogg. Skal man drive en blogg for å tjene penger og leve av det vil det alltid hvile et visst ansvar på eieren. Det blir litt likt en avis, ingen vil kjøpe den lenger når det ikke dukker opp nytt stoff der på noen dager. Slik er det med en blogg også, etter noen dager uten nytt stoff vil antallet lesere avta relativt fort.

Det er viktig å finne en god kombinasjon mellom å oppdatere bloggen og det å hente ny inspirasjon til din blogg, og det er som sagt veldig individuelt hva hver enkelt trenger. Man må oppdatere ofte nok til å beholde lesere samtidig som det er utrolig viktig å hente inspirasjon fra tiden man tilbringer borte fra bloggingen.

Husk å ta din tid vekk fra bloggen og hent inspirasjon, det er der du legger grunnlaget for dine gode innlegg.

Advertisement