Hvorfor det ikke betyr noe å ha en millionblogg

Den nye trenden innenfor bloggingen er å fortelle om hvordan bli en millionærblogger. Det legges frem bilder av kontoer med store inntekter som beviser for inntjeningen. Mange leser disse stykkene og blir syke av misunnelse, beundring, eller en kombinasjon av begge deler.

Det å tjene store summer på blogg er jo strålende, men den målsettingen kan fort føre til store tap. Det er jo en velkjent sak at ingen av disse bloggerne viser sine utgifter, de forteller kun om summene som kommer inn. Skal du følge oppskriftene som blir anbefalt deg i mange av disse bloggene ender du opp med mange utgifter du kanskje ikke har kalkulert med.

Hva jeg vil frem til her er at suksessen til en blogger (som andre grundere) kan ikke måles i omsetning, men i overskudd. Det som betyr noe til syvende og sist er summen man sitter igjen med etter at alle utgifter er betalt.

Hva om en blogg med mye mindre inntekt kan gi et større overskudd? Er det ikke på tide å se etter mulighetene for å beholde mest mulig av pengene?

Den suksessen du ser mange beskriver i sine blogger er i mange tilfeller en illusjon, og skal du kjøpe alle de tjenestene som tilbys deg der vil du fort komme langt på minussiden og tiden det tar før overskuddet kommer kan bli enormt lang. Du kan nok raskt oppnå en stor omsetning, men det betyr jo lite.

Det store problemet er at vi blir altfor opptatt av å tjene penger og overser at utgiftene gjerne øker enda mer enn intektene gjør. Dette er nok et ekstra skummelt med blogg siden man gjerne ikke tenker så mye over investeringene. De investeringene man gjør er ikke store summer, men mange små gjør samme nytten i lengden.

Prøv å få fokuset vekk fra hvor mye penger du tjener, og tenk heller på hva du sitter igjen med selv. Stor omsetning er ikke noe mål i seg selv.

Tenk nøye over hvor mye hvert prosjekt du holder på med gir deg og skriv det ned. Gå nærmere inn på hver enkelt post og noter alle utgifter fra oppstarten til de små, nesten skjulte utgiftene du ikke tenker over i hverdagen. På denne måten finner du ut hvilke prosjekter eller ledd som gir deg penger og hvilke som faktisk er rene tap.

Få fokuset vekk fra kun å tjene penger til å se hvor mye du sitter igjen med selv.

Bruk tiden på de rette tingene fra nå av og sørg for at du sitter igjen med pengene og ikke bare har dem innom kontoen.

Advertisement